Tradycyjne rzemiosło: nasz ręcznie robiony tradycyjny chiński bambusowy parowiec ma jedną pokrywkę i dwa kosze, mierzy 6 cali średnicy i 5-1/2 cala wysokości, każdy kosz o głębokości około 2 cali. Parowary można ustawiać jeden na drugim, aby gotować wiele potraw jednocześnie.
Zdrowsze gotowanie: gotowanie w parowarze bambusowym jest zdrowsze niż gotowanie, ponieważ rozpuszczalne w wodzie składniki odżywcze nie zostaną wypłukane z jedzenia do wody. Świetne do gotowania na parze Dim Sum, Wonton, owoców morza, warzyw, chleba, bułek, jajek, klusek, Shaomai, kurczaka, ryżu i innych.
Przyjazny dla środowiska: nasz bambusowy parowiec wykonany w 100% z naturalnego bambusa, odnawialnego zasobu, szybko wraca do natury poprzez proces rozkładu.
Zastosowanie: Umieść parowar nad wrzącą wodą w garnku lub woku, parowiec powinien pasować do woka lub woka Edge Cooking, Parowiec szerszy niż garnek opóźnia czas gotowania. Podczas gotowania upewnij się, że masz wystarczającą ilość wody w garnku.
Pielęgnacja: Po użyciu wypłucz parownicę gorącą/ciepłą wodą. Wyczyść go szczoteczką i łagodną wodą z mydłem. Pozwól wyschnąć na powietrzu.
Nigdy nie umieszczaj bambusowego naczynia do gotowania na parze bezpośrednio na kuchence, ponieważ będzie się palić