Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Tradycyjne rzemiosło: nasz ręcznie robiony tradycyjny chiński bambusowy parowiec ma jedną pokrywkę (ten produkt, kod 816192) i dwa kosze (kod produktu: 816112), mierzy 6 cali średnicy i 5-1/2 cala wysokości, każdy kosz o głębokości około 2 cali. Parowary można ustawiać jeden na drugim, aby gotować wiele potraw jednocześnie.
Zdrowsze gotowanie: gotowanie w parowarze bambusowym jest zdrowsze niż gotowanie, ponieważ rozpuszczalne w wodzie składniki odżywcze nie zostaną wypłukane z jedzenia do wody. Świetne do gotowania na parze Dim Sum, Wonton, owoców morza, warzyw, chleba, bułek, jajek, klusek, Shaomai, kurczaka, ryżu i innych.
Wielowarstwowe bambusowe parowary umożliwiają jednoczesne gotowanie różnorodnych przystawek, warzyw i innych potraw. Bambusowe parowary to prawdziwe dzieło rzemieślnicze.
Działają, utrzymując jedzenie nad gotującą się wodą, umożliwiając w ten sposób przepływ pary i gotowanie. Parowiec będzie musiał być umieszczony na czymś w rodzaju miski do góry nogami, aby utrzymać go nad wodą i nie zanurzać w wodzie, aby para mogła przechodzić bez moczenia zawartości. Dlatego musisz mieć wok/rondel większy i szerszy niż parowiec, aby parowiec mógł wygodnie zmieścić się w środku.
Po ugotowaniu, w celu przechowywania należy delikatnie ręcznie wyczyścić bambusowy naczynie do gotowania na parze ciepłą wodą z płynnym detergentem, a następnie pozostawić do wyschnięcia na powietrzu.
Jedzenie można również gotować na ceramicznych talerzach umieszczonych wewnątrz parowaru, aby utrzymać bambusowy parowiec w czystości.
Nóż tasak kiwi 8 cali (33cm). Stal nierdzewna, wytrzymała i wykonana z jednoczęściowego stalowego ostrza i drewnianej rękojeści. Idealny do krojenia i siekania.
Kiwi Brand to jedna z najsłynniejszych marek z Tajlandii.
Produkt z Tajlandii.
Jest dokładnie tak, jak mówi – super ostry, niesamowicie lekki. Sprawia, że siekanie warzyw jest łatwym zadaniem. Podoba mi się to, ponieważ jest lekko zakrzywiony na ostrej krawędzi i łatwo się kołysze. Podoba mi się wysokość ostrza, ponieważ nigdy nie traci kontaktu z knykciami. Używając go będziesz wyglądać jak profesjonalista.
Postępuj zgodnie ze...
Dzięki długiej rączce sitka dociera do dna frytownicy, garnków i rondli. Kosz z drobnej siatki również pomieści dużo: jest idealny do blanszowania makaronu ramen, smażenia na głębokim tłuszczu chrupiącej tempury, gotowania małych klusek gyōza i wielu innych. Gdy wyjmiesz je z patelni, nadmiar płynów po prostu odpłynie.
Chochla do woka, tak jak i łopatka to niezbędne przedmioty w kuchni azjatyckiej. Chcąc sprawniej i szybciej przygotować wybrane przez siebie danie, powinno się zaopatrzyć w chochlę oraz łopatkę. Ułatwia ona nie tylko mieszanie, ale również przekładanie potrawy z patelni wok na talerz. Wykonana jest z drewna oraz stali nierdzewnej, co zapewni długi okres...
Małe miseczki doskonale nadają się do serwowania różnorodnych posiłków, sałatek lodowych zup zbożowych i pojedynczych deserów, a także przygotowywania potraw.
Ten piękny autentyczny stalowy wok ma średnicę nie mniejszą niż 45 cm i dlatego jest idealny do smażenia dużych ilości. Przed pierwszym użyciem należy go doprawić.
Idealny zestaw do dim sum, warzyw, ryb i mięsa: 10-calowy zestaw do gotowania na parze zawiera 2 kosze do gotowania na parze (kod 816012) i 1 pokrywę (ten produkt, kod 816412)
Łatwy w użyciu. Zachowaj składniki odżywcze, smaki w jedzeniu. Przyjazny dla środowiska.
Prać tylko ręcznie.
6-calowy zestaw do gotowania na parze zawiera 2 korpusy do gotowania na parze i 1 pokrywę.
Idealny zestaw do dim sum, warzyw, ryb i mięsa.
Łatwy w użyciu. Zachowaj składniki odżywcze, smaki w jedzeniu. Przyjazny dla środowiska.
Prać tylko ręcznie.
Ekologiczny i wygodny! Te pałeczki wykonane są z wysokiej jakości naturalnego bambusa. Bambus jest bardzo łatwo odnawialnym zasobem i jest odnawiany znacznie szybciej niż inne materiały budowlane. Całkowicie biodegradowalne pałeczki te można wyrzucać razem z odpadami spożywczymi. Stanowią idealną równowagę między ekologią a wygodą. Idealne na obiady,...
Ten prosty, ale elegancki żeliwny skwierczący talerz jest najlepszym kumplem do gotowania mięs lub warzyw o osobistej wielkości. Gotuj na skwierczącym talerzu na kuchence, a następnie wyjmij i połóż na drewnianej podstawie do serwowania. Podawanie ugotowanego jedzenia na tym skwierczącym talerzu dodaje smaku i stylu Twojemu sekretnemu przepisowi, tak jak...
Liść zbierany z bambusa, który służy jako opakowanie na żywność – popularna metoda przygotowywania jedzenia w większości Azji. Ten okład służy do wzmocnienia smaku żywności o subtelnym smaku liści, podobnie jak inne okłady, takie jak łuska kukurydziana lub liście bananowca, i pomaga zapobiegać wysychaniu żywności.
Suszone liście bambusa są często używane...
Wok to głęboki okrągłodenny garnek, który powstał w Chinach. Jego specjalny konstrukcji umożliwia przygotowanie pysznego jedzenia w bardzo krótkim czasie
Tradycyjne rzemiosło: nasz ręcznie robiony tradycyjny chiński bambusowy parowiec ma jedną pokrywkę (kod 816192) i dwa kosze (kod produktu: 816112), każdy kosz o głębokości około 2 cali. Parowary można ustawiać jeden na drugim, aby gotować wiele potraw jednocześnie.
Zdrowsze gotowanie: gotowanie w parowarze bambusowym jest zdrowsze niż gotowanie, ponieważ...
Te łyżki do degustacji są idealne do zup, płatków śniadaniowych, dipów, przypraw, chili i niektórych małych produktów spożywczych. Te łyżki są wykonane z porcelany kostnej, rodzaju najwyższej jakości bezołowiowej i nietoksycznej ceramiki, odpornej na wióry, bardziej wytrzymałej niż kamionka
9,2kw żeliwna poczwórna kuchenka gazowa sonarema 8045
Piec żeliwny Sonarema 8045 przeznaczony jest do użytku domowego i/lub profesjonalnego. Będzie nieodzownym sprzymierzeńcem udanych dżemów i ugotowanych do perfekcji! Jego duża moc i duża powierzchnia grzewcza pozwalają na szybkie przypiekanie owoców. Do użytku profesjonalnego, jego mobilność umożliwia...
Tradycyjne rzemiosło: nasz ręcznie robiony tradycyjny chiński bambusowy parowiec ma jedną pokrywkę (ten produkt, kod 816192) i dwa kosze (kod produktu: 816112), mierzy 6 cali średnicy i 5-1/2 cala wysokości, każdy kosz o głębokości około 2 cali. Parowary można ustawiać jeden na drugim, aby gotować wiele potraw jednocześnie.
Zdrowsze gotowanie: gotowanie w parowarze bambusowym jest zdrowsze niż gotowanie, ponieważ rozpuszczalne w wodzie składniki odżywcze nie zostaną wypłukane z jedzenia do wody. Świetne do gotowania na parze Dim Sum, Wonton, owoców morza, warzyw, chleba, bułek, jajek, klusek, Shaomai, kurczaka, ryżu i innych.