- Nowy

Kod produktu: 120123
Marka: Cock Brand
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku. Skład: 100% suszone owoce...
Kod produktu: 521712
Marka: Bamboo Tree
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Kod produktu: 103791
Marka: Royal Dancer
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Kod produktu: 521811
Marka: Chaokoh
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Kod produktu: 151561
Marka: Lanzhou
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Przelewy24
Pierwotnie wermiszel Bun Rieu był po prostu bulionu ugotowanym z sosem krabowym i podawanym z warzywami i pastą krewetkową. Następnie dodaj trochę octu, aby uzyskać eteryczny i lekko kwaśny smak. Do tej pory Bun rieu rozwinęło się z dania rustykalnego w danie z wieloma odmianami, wymaga technik gotowania, wymaga wykwalifikowanego szefa kuchni i cierpliwie gotuje kości, aby bulion był słodki.A tu przywieźliśmy bulion w kostkach „Bun Rieu” Bao Long jako gotowa baza do tej zupy z Wietnamu.
Certyfikat PGIS * dla towarów sprowadzanych spoza UE, dopuszczonych do obrotu.
* PGIS - Państwowa Graniczna Inspekcja Sanitarna
oferujemy sprawdzone produkty
Przelew, Przelewy24, Pobranie
InPost Paczkomaty, InPost Kurier, DPD
Bulion Bao Long w kostkach jako gotowa przyprawa do tradycyjnych wietnamskich potraw: gulaszu, zup
Bun Rieu, podobnie jak większość innych wietnamskich dań makaronowych, pochodzi z Wietnamu Północnego. Pierwotnie Bun Rieu był po prostu bulionu ugotowanym z sosem krabowym i podawanym makaron z warzywami i pastą krewetkową. Następnie dodanie odrobiny octu tworzy nagle lekko eteryczny i delikatnie kwaśny smak. To jest prawdziwy charakter kuchni północnowietnamskiej.
W przeciwieństwie do kuchni północnej i środkowej, kuchnia południowa jest harmonijna i czerpie z natury. Wiele osób, które tego nie rozumieją, myśli, że mieszkańcy południa są „wszystkożercami i mogą włożyć sobie do ust wszystko”. Ale prawda nie jest taka. Widać to wyraźnie z perspektywy geograficznej. Południe to obszar z dużą ilością wód aluwialnych przez cały rok, nie brakuje ryb i krewetek przez cały rok, bujny z pysznymi drzewami i dobrymi owocami, więc koncepcja jest taka, że jedzenie musi być pełne, kolor musi być miłe dla oczu, a potrawa musi być bogata – pyszna. Ludzie ciągle dokładają wokół siebie rzeczy, które można zbierać na podwórku lub nad stawem. Połączenie, które dobrze smakuje, jest szeroko rozpowszechnione i stopniowo przekształca się w nową wariację dla kuchni południowej.
Z powyższych powodów mieszkańcy Południa zaczęli używać koloru nerkowca, aby zupa z makaronem miała piękny czerwony kolor, który był nadal naturalny, bez użycia toksycznych sztucznych aromatów. Następnie pojawienie się roladek wieprzowych, rolek Hue, roladek z krewetkami lub ślimaków wprowadziło to rustykalne danie do „świata kuchni” z własnymi placami zabaw. Północ stopniowo wprowadzała zmiany pod względem składników, aby zadowolić gusta większości, ale nadal była selektywna i nie masowa.
(Źródło: travelmag.vn)
Do tej pory Bun rieu rozwinęło się z dania rustykalnego w danie z wieloma odmianami (wermiszel wołowy, wermiszel ślimakowy, wermiszel wegetariański, wermiszel krabowy, wermiszel z krewetek, wermiszel z owoców morza, wermiszel mieszany...), wymaga technik gotowania, wymaga wykwalifikowanego szefa kuchni i cierpliwie gotuje kości, aby bulion był słodki.
A tu przywieźliśmy bulion „Bun Rieu” Bao Long jako gotowa baza z Wietnamu. Zobaczmy, jak modyfikowane jest Bun Rieu w Polsce.
Kod produktu: 151753
Marka: HIEP LONG
Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun. Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu. *PGIS – Państwowy Graniczny...
Kod produktu: 341053
Marka: Tam Duc
Ta wietnamska pasta z krewetek - znana również jako mắm tôm, terasi, belachan lub bagoong alamang - jest wytwarzana ze sfermentowanych, zmielonych, suszonych krewetek i soli. Do gotowania używa się bardzo małej ilości wietnamskiej pasty z krewetek, aby uzyskać dużą głębię smaku umami. Pasta z krewetek różni się w zależności od kraju w Azji...
Kod produktu: R16111
Marka: Asia Tasty
Tajska nazwa: Prik Ki Noo Dang W Tajlandii można znaleźć wiele różnych rodzajów chili, stąd powszechne przekonanie, że wszystkie tajskie potrawy są wyjątkowo ostre, ale w rzeczywistości te różne chili są używane na wiele różnych sposobów i mogą tworzyć różnorodne smaki. Małe tajskie czerwone chili ma około jednego cala długości, ale ma mocny cios ze...
Kod produktu: 219013
Marka: HIEP LONG
Zestaw 3 naturalnych, suszonych przypraw orientalnych, składajacy się z lasek cynamonu, gwiazdek anyżu i nasion kardamonu. Można wykorzystywać go osobno, ale w pakiecie idealnie nadaje się do przygotowywania wietnamskiego specjału - zupy Pho. Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu.
Kod produktu: 435243
Marka: Wangzhihe
Bardzo pyszny, aromatyczny i niezwykle wyjątkowy sos tofu chińskiej marki Wang Zhi He. Sfermentowany sos z twarogu fasoli jest dostępny w butelkach o pojemności 340 g, który jest wytwarzany metodą konserwacji z użyciem wina i czerwonego ryżu. Ta intensywna fermentacja sprawia, że sos z twarogu fasolowego jest niezwykle bogaty i aromatyczny, o...
Kod produktu: 345219
Marka: Sen Soy
Jedną z najpopularniejszych potraw tajskich jest Pad Thai – makaron ryżowy smażony lub gotowany na parze z różnymi warzywami, orzechami, owocami morza itp. Istnieje wiele wariacji tego dania. Ale jego główną cechą jest doskonały pikantny smak, łączący najbardziej nie do pomyślenia smaki i bardzo smaczny wygląd.
Kod produktu: 220733
Marka: Knorr
Przyprawa do zup Knorr składa się z takich składników jak: sól, wzmacniacz smaku, cukier rafinowany, skrobia z tapioki, mączka z polędwicy i ekstrakt ze szpiku kostnego, syntetyczny aromat mięsny, wzmacniacz smaku, tłuszcz, modyfikowana skrobia kukurydziana, syntetyczny aromat bulionowy, proszek ekstraktu drożdżowego, fermentacja soi proszek, witamina A i...
Kod produktu: 223911
Marka: Asian Home Gourmet
Singapurska pasty Laksa (łagodna przyprawa) 60g firmy Asian Home Gourmet Lokalny klasyk, ten „jedno danie” łączy w sobie przyprawy chińskie, malajskie i indyjskie, tworząc pełnowartościowy makaron kokosowy z curry Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Kod produktu: 372179
Marka: Sen Soy
Idealnie dobrana mieszanka smaków. To kluczowy element w przygotowaniu sushi, zaraz po ryżu. Może być również używany do przyprawiania sałatek, zup czy sajgonek. Bez konserwantów, bez glutaminianu sodu i innych wzmacniaczy smaku.
Kod produktu: T225911
Marka: Lobo
Tom Ka to curry w stylu tajskim, zwykle przygotowywane z kurczakiem i grzybami. Ta urocza zupa kremowa zharmonizowana smakiem mleka kokosowego, korzenia galangalu, liści limonki kaffir i serca trawy cytrynowej. Słowo „tom” w nazwie zupy oznacza „gotować”, a „ka” odnosi się do korzenia Galangal. Pasta Tom Ka marki LOBO wykonana jest ze świeżych składników...
Kod produktu: 250234
Marka: Producent:CHEILJEDANG
Tradycyjny, koreański, aromatyczny przyprawa o smaku wołowy. Dashidy (dashi) używa się do przyprawiania zup, ryb, warzyw i do przygotowywania marynat. Stanowi ona podstawę dla setek potraw, np.: Koreańskiego hot pot'a, czy po prostu jako naturalny "ulepszacz" smaku. Opakowanie: 300g/opk - 10opk/krt Kraj pochodzenia: KOREA POŁUDNIOWA Marka: CJ
Kod produktu: 348021
Marka: Cock Brand
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak. Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Kod produktu: T227103
Marka: HIEP LONG
Masa netto: 10 g Skład: badian właściwy, goździk, kardamon, cynamon, biedrzeniec anyż, sól Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Kod produktu: 218212
Mieszany przyprawy i aromaty dla kuchni Chińskiej, szczególnie buliony.
Kod produktu: 347132
Marka: Sanwu
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka. Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Kod produktu: 345919
Marka: Sen Soy
Zupa Pho pochodzi z Wietnamu, gdzie jest najpopularniejszym daniem narodowym. Jest to rodzaj rosołu z makaronem ryżowym i dodatkami. Tradycyjnie przyrządza się dwa rodzaje Pho: z wołowiną i z mięsem kurczaka. Tradycyjny, gotowany przez wiele godzin bulion można z powodzeniem zastąpić aromatyczną bazą do zupy Pho Sen Soy. Bez glutaminianu sodu i innych...
Kod produktu: 227153
Marka: HIEP LONG
Masa netto: 500 g Skład: anyż, cynamon, goździk, owoce kopru włoskiego, pieprz biały Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Kod produktu: 228613
Marka: Ong Cha Va
Ha Noi Beef Pho to słynna wietnamska specjalność, która śmiało prezentuje stołeczne tradycje. Rustykalny smak, który pochodzi ze starej receptury Pho ze słodyczą duszonych kości i atrakcyjnym mieszanym zapachem charakterystycznych przypraw, takich jak cynamon, anyż, imbir, kardamon,... teraz może być z łatwością wykonywany przez mamy, a nawet młode...
Kod produktu: 250204
Marka: Producent:CHEILJEDANG
Tradycyjny, koreański, aromatyczny przyprawa o smaku wołowy. Dashidy (dashi) używa się do przyprawiania zup, ryb, warzyw i do przygotowywania marynat. Stanowi ona podstawę dla setek potraw, np.: japońskiego hot pot'a, czy po prostu jako naturalny "ulepszacz" smaku. Opakowanie: 1kg/opk - 10opk/krt Kraj pochodzenia: KOREA POŁUDNIOWA Marka: CJ
Pierwotnie wermiszel Bun Rieu był po prostu bulionu ugotowanym z sosem krabowym i podawanym z warzywami i pastą krewetkową. Następnie dodaj trochę octu, aby uzyskać eteryczny i lekko kwaśny smak. Do tej pory Bun rieu rozwinęło się z dania rustykalnego w danie z wieloma odmianami, wymaga technik gotowania, wymaga wykwalifikowanego szefa kuchni i cierpliwie gotuje kości, aby bulion był słodki.A tu przywieźliśmy bulion w kostkach „Bun Rieu” Bao Long jako gotowa baza do tej zupy z Wietnamu.
Certyfikat PGIS * dla towarów sprowadzanych spoza UE, dopuszczonych do obrotu.
* PGIS - Państwowa Graniczna Inspekcja Sanitarna