Po otwarciu zużyć natychmiast.
Jak używać:
Serwuje 3
- 1 opakowanie pasty przyprawowej Singapore Laksa
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 250 g (½ funta) mięsa z kurczaka bez kości, pokrojonego na kawałki wielkości kęsa
- 1½ szklanki (330 ml) mleka kokosowego
- 1 szklanka (220 ml) wody
- 125 g (4 uncje) makaronu ryżowego, makaronu jajecznego lub makaronu Hokkien, ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- 100 g (3,5 uncji) kiełków fasoli (blanszowanych i odsączonych) jako przybranie
1. Rozgrzej olej w nieprzywierającym rondlu na średnim ogniu. Dodaj mięso i pastę przyprawową; smażyć przez 3 minuty.
2. Wymieszaj z mlekiem kokosowym i wodą, gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 5 minut.
3. Podawaj na gorąco z makaronem. Udekoruj kiełkami fasoli i paskiem z kurczaka
Składniki: galangal, szalotka, olej sojowy, cukier, sól, czerwone chilli, suszone krewetki, czosnek, trawa cytrynowa, kurkuma.