Przygotowanie Pad Thai wymaga pewnych umiejętności przeplatania różnych smaków jego składników w wyrafinowaną i wykwintną girlandę. Nie powinieneś jednak rozpaczać. Danie można łatwo przygotować, jeśli masz specjalny sos Sen Soy Premium Pad Thai. Ten sos ma już wszystkie składniki w odpowiednich proporcjach: naturalny sos sojowy, egzotyczne puree z tamaryndowca, kawałki ananasa i sok ananasowy, smakowity sos ostrygowy, grzyby i niektóre przyprawy tradycyjne dla kuchni tajskiej: papryczka chili, pieprz czarny, świeża cebula i czosnek. Uprości zadanie początkującemu i przyniesie radość wytrawnemu smakoszowi dzięki dokładnej zgodności ze wszystkimi wymaganiami kuchni orientalnej. Ciesz się posiłkiem!
SKŁADNIKI:
Woda, cukier, puree z tamaryndowca, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól, cukier), olej słonecznikowy, sól, ocet ryżowy, ananas w puszce, sok ananasowy, świeże: cebula, czosnek; sos ostrygowy (woda, sos sojowy, sól, cukier, skrobia, ekstrakt ze świeżych ostryg, substancja konserwująca: sorbinian potasu), skrobia, suszone grzyby, kwas cytrynowy, pieprz czarny, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, papryka chili, stabilizator: guma ksantanowa, konserwanty: benzoesan sodu, sorbinian potasu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
w 100g:
Białka - 1,4 gr
Tłuszcze - 4 gr
Węglowodany - 27,5 gr
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
w 100g:
151,6 kcal