Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
W dowolnym momencie możesz uzyskać pełnowartościowe i świeże mleko sojowe bez jakichkolwiek dodatków chemicznych! Z 1 kg nasion soi 9 zł można zrobić 12 litrów mleka sojowego. $$$$$ 🥳🥳 Możecie dodać czarnym sezam (razem 100g nasion: 1,2 l wody), liście pandanu (są w naszym sklepie), cukier.🤞🤞🤞 - Z automatem do mleka sojowego: Automaty do mleka sojowego wymagają jedynie, abyś wsypał do nich soję i zalał ją wodą. Świeże mleko sojowe jest gotowe już w 15 minut!😎😎😎
Soja to cenny pokarm dla człowieka. SOJA NIE JEST MODYFIKOWANA GENETYCZNIE
W dowolnym momencie możesz uzyskać pełnowartościowe i świeże mleko sojowe bez jakichkolwiek dodatków chemicznych! Z 1 kg nasion soi 9 zł można zrobić 12 litrów mleka sojowego. $$$$$ 🥳🥳 Możecie dodać czarnym sezam (razem 100g nasion: 1,2 l wody), liście pandanu (są w naszym sklepie), cukier.🤞🤞🤞 - Z automatem do mleka sojowego: Automaty do mleka sojowego wymagają jedynie, abyś wsypał do nich soję i zalał ją wodą. Świeże mleko sojowe jest gotowe już w 15 minut!😎😎😎 - W tradycyjny sposób: Ogólna zasada produkcji mleka sojowego jest taka sama od 2000 lat. Tradycyjnie mleko sojowe można wytwarzać zarówno w kuchni domowej, jak i przy pomocy zaawansowanego sprzętu. Podstawowe etapy produkcji mleka sojowego to: moczenie soi przez 4-12 godzin w zależności od temperatury wody mielenie namoczonych ziaren na miazgę z dodatkiem zimnej wody gotowanie powstałej zawiesiny
oddzielanie gotowanego mleka od stałych pozostałości za pomocą prasy gotującej mleko sojowe, ponowne filtrowanie i rozlewanie do naczyń.😍😍😍
Soja to cenny pokarm dla człowieka. Produkty spożywcze wytwarzane z soi są szczególnie chętnie włączane do diety przez wegetarian, jako alternatywa dla mięsa. Na bazie nasion soi wytwarza się takie produkty, jak: olej sojowy, mączka sojowa, kasza sojowa, mleko sojowe, tofu, lecytyna. Preparaty z soi dodawane są do różnych przetworów, m.in. konserw mięsnych, wędlin – dodatek soi podnosi ich wartości odżywcze. Nasiona soi zawierają bardzo dużo w porównaniu z innymi roślinami, bo aż 30-50% białka, przy czym mają bardzo odpowiedni dla człowieka skład aminokwasów. Ponadto zawierają dużo tłuszczu (14-24%), oraz witaminy z grupy B. SOJA NIE JEST MODYFIKOWANA GENETYCZNIE
Masa netto: 500 g
Skład: czarny groszek 90%, sól 10%
Opis: Ziarna czarnej fasoli charakteryzują się ciemnym kolorem i nerkowatym kształtem. Gotowana z aromatycznymi ziołami, głównie spożywana jest w całości, bądź zmielona w formie pasty, którą często łączy się z różnymi rodzajami mięs i warzyw.
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym...
Jujuba czy głożyna pospolita, znana jest także pod nazwą daktyla chińskiego, zyskał popularność na całym świecie. Dojrzałe owoce są koloru ciemnoczerwonego lub fioletowego i mogą być lekko pomarszczone. Z słodkim smakiem i raczej mięsem gumowym, są często suszone i używane w dżemach, słodyczach i deserach w niektórych częściach Azji. W medycynie...
Fasola zielona Mung, łuskana. Ważny składnik wykorzystywany do przyrządzania potraw w wielu krajach azjatyckich. Ze względu na wysoką zawartość białka, zielona fasola Mung jest również powszechna w kuchni wegetariańskiej.
Masa netto: 250 g
Skład: czarny groszek 90%, sól 10%
Opis: Ziarna czarnej fasoli charakteryzują się ciemnym kolorem i nerkowatym kształtem. Gotowana z aromatycznymi ziołami, głównie spożywana jest w całości, bądź zmielona w formie pasty, którą często łączy się z różnymi rodzajami mięs i warzyw.
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym...
Masa netto: 500 g
Skład: orzechy ziemne 100%
Opis: Idealna przekąsan na spotkania z przyjaciółmi, na wyprawe lub po prostu przed telewizorem. Stosowane również jako składniki wielu dań azjatyckich
Sposób przechowywania: Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 1kg
Kraj pochodzenia: Indie, Mozambik
Marka: ASIAFOODS
Opis: Sezam biały jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, cynk oraz witaminy. Pomaga też zredukować poziom cholesterolu w krwi.
Masa netto: 1kg
Skład: orzechy nerkowca 100%
Opis: Twarde, duże i smaczne orzechy nerkowca są starannie dobierane, aby służyć koneserom, którzy rozumieją wartość odżywczą tego produktu. Będzie smaczniejszy, jeśli upieczesz go przed jedzeniem
Sposób przechowywania: Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 200g
Kraj pochodzenia: Indie, Mozambik
Skład: 100% sezam biały
Opis: Sezam biały jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, cynk oraz witaminy. Pomaga też zredukować poziom cholesterolu w krwi.
Sos z mielonej fasoli jest zrobiony ze sfermentowanej żółtej soi, która jest wytwarzana z niewiele więcej niż soja, pszenica i sól, zwykle zawiera dodatkowe przyprawy, w tym olej sezamowy, cukier i przyprawy. Pod względem smaku jest łagodny i słony, z naładowanym umami uderzeniem sfermentowanej soi.
Skład: cukier, soja (22%), woda, sól, mąka pszenna,...
Masa netto: 200g
Kraj pochodzenia: Indie, Mozambik, Paragwaj
Skład: 100% sezam czarny
Opis: Sezam czarny jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, cynk oraz witaminy. Pomaga też zredukować poziom cholesterolu w krwi.
Fasolka mung to ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Jest niezwykle smacznym, przy tym lekkostrawnym źródłem naturalnych składników. Jest to produkt, który można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów, ma dość delikatny, lekko orzechowy, słodkawy smak. Fasolę mung dodawać...
Masa netto: 400g
Skład: 100% fasola czerwona (Phaseolus Vulgaris L.).
Opis: Czerwona fasola stanowi idealny dodatek do deserów, np. jako deser z perełkami tapioki albo jako farsz do słodkich kuleczek ryżowych.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE...
Fasola zielona Mung, ziarna. Ważny składnik wykorzystywany do przyrządzania potraw w wielu krajach azjatyckich. Ze względu na wysoką zawartość białka, zielona fasola Mung jest również powszechna w kuchni wegetariańskiej.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Skład: Fasolka zielona mung 100%
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt...
Fasola zielona Mung, łuskana. Ważny składnik wykorzystywany do przyrządzania potraw w wielu krajach azjatyckich. Ze względu na wysoką zawartość białka, zielona fasola Mung jest również powszechna w kuchni wegetariańskiej.
Kraj Pochodzenie: Argentyna
Fasolka Mung to ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Jest niezwykle smacznym, przy tym lekkostrawnym źródłem naturalnych składników. Jest to produkt, który można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów, ma dość delikatny, lekko orzechowy,...
Masa netto: 100 g
Skład: orzechy lotosu 100%
Opis: Lotos uchodzi za jeden z ośmiu skarbów jakie pozostały po Buddzie. Ziarna lotosu skutecznie leczy bezsenność i ból głowy. Zupy lub pudding z ziaren lotosu daje niepowtarzalny pachnący smak.
Sposób przechowywania: Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W dowolnym momencie możesz uzyskać pełnowartościowe i świeże mleko sojowe bez jakichkolwiek dodatków chemicznych! Z 1 kg nasion soi 9 zł można zrobić 12 litrów mleka sojowego. $$$$$ 🥳🥳 Możecie dodać czarnym sezam (razem 100g nasion: 1,2 l wody), liście pandanu (są w naszym sklepie), cukier.🤞🤞🤞 - Z automatem do mleka sojowego: Automaty do mleka sojowego wymagają jedynie, abyś wsypał do nich soję i zalał ją wodą. Świeże mleko sojowe jest gotowe już w 15 minut!😎😎😎
Soja to cenny pokarm dla człowieka. SOJA NIE JEST MODYFIKOWANA GENETYCZNIE