Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Vinh Thuan Biscuit Powder to produkt firmy Vinh Thuan Import-Export Trading Production Co., Ltd - firmy z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży spożywczej.
Firma specjalizuje się w produkcji gotowych proszków spożywczych wysokiej jakości, zaopatrując zarówno rynek krajowy, jak i zagraniczny.
Jak używać ciasta na ciasteczka Vinh Thuan? – 250ml wody wlać do 400g mąki i zagnieść ręcznie w okrągłą kulkę (pamiętaj, aby zostawić trochę ciasta do wałkowania) następnie przykryj ciasto nylonową torebką na około 10 minut, następnie ponownie zagniataj, a następnie rozciągaj Ciasto formuje się w długi blok, następnie przykrywa ciasto nylonową folią i inkubuje około 3 godzin (im dłuższe ciasto tym lepsze).
Ciasto rozwałkować, posypać suchą mąką na blachę i rozwałkować ciasto na około 0,5cm. Pokrój ciasto na kawałki o długości ok. 10cm i szerokości 3cm, wykałaczką namoczoną w wodzie wyciągnij 1 linię na środku ciasta, następnie ułóż 2 kawałki jeden na drugim, delikatnie dociśnij nóż pionowo. – Rozgrzej patelnię do oleju, aż olej będzie gorący, a następnie zmniejsz ogień do małego, aby olej się nie dymił (nowe ciasto jest piękne).
Następnie obiema rękami ściśnij 2 końce ciasta o długości około 15-17 cm, następnie wrzuć do miski olejowej i przekręć pałeczkami, aż ciasto się zarumieni.
Wyjmij ciasto, połóż je na papierze chłonnym lub patelni, aby spuścić olej. Produkt bardzo smaczny do stosowania na gorąco lub z owsianką. Składniki ciasta biszkoptowego Vinh Thuan Mąka pszenna, mąka ryżowa, węglan sodu, sól
Wysokiej jakośći, tajska mąka z ryżu kleistego. Mąkę tę, zwaną też słodką, powszechnie wykorzystuje się w formie zagęstnika oraz do wyrobu deserów.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Makaron ryżowy, używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup i smażenia z dodatkami (np.zupa Pho i Pad Thai), takie jak warzywa czy mięso.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Pieprz czarny mielony jest przyprawą wszechstronnie stosowaną do mięs, zup, sosów, bulionów, marynat, a także serów. Dzięki niemu codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.
Ha Noi Beef Pho to słynna wietnamska specjalność, która śmiało prezentuje stołeczne tradycje. Rustykalny smak, który pochodzi ze starej receptury Pho ze słodyczą duszonych kości i atrakcyjnym mieszanym zapachem charakterystycznych przypraw, takich jak cynamon, anyż, imbir, kardamon,... teraz może być z łatwością wykonywany przez mamy, a nawet młode...
Ocet ryżowy Trung Thanh jest fermentowany z ryżu, produkowany na linii technologii naturalnej fermentacji, która jest pasteryzowana pod wysokim ciśnieniem i w temperaturze 1100C lub również w technologii pasteryzacji wysokociśnieniowej. Dlatego produkty z octu ryżowego TrungThanh zawsze zapewniają jakość higieny i bezpieczeństwa żywności, a jednocześnie...
Banh gio to rodzaj ciasta z mąki ryżowej zwykłej, mąki z tapioki wymieszanej z bulionem kostnym, nadzienie z chudego mięsa z łopatki z drewnianym uchem, suszoną fioletową cebulą, cebulą, pieprzem, sosem rybnym, solą (w Mien Mien). Mężczyźni mają również jajka przepiórcze. Długie sajgonki jumbo w kształcie złożonej dłoni, z palcami zwartymi, owinięte w...
Vinh Thuan Hacao Powder to produkt firmy Vinh Thuan Import-Export Trading Production Co., Ltd - firmy z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży spożywczej. Firma specjalizuje się w produkcji gotowych proszków spożywczych wysokiej jakości, zaopatrując zarówno rynek krajowy, jak i zagraniczny. Składniki w proszku do pierogów Vinh Thuan Mąka ryżowa, mąka z...
Wysokiej jakośći, wietnamska mąka z ryżu kleistego. Mąkę tę, zwaną też słodką, powszechnie wykorzystuje się w formie zagęstnika oraz do wyrobu deserów.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Skrobia pszenna marki Lion Skrobia pszenna 1kg
Składniki:
Skrobia pszenna
Porada dla alergików: pszenica, gluten
Zawartość netto: 1000g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
kraj pochodzenia: Chiny
Przygotowanie:
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie przez około 1 godzinę.
Podgrzewać w temperaturze 80°C przez około 15 minut.
Produkt Hongkongu
Cechy
Jedna puszka - 300g na zamówienie
Świetne do serwowania ciast, ciast owocowych, puddingów, galaretek, lodów i drobiazgów owocowych
Tapioka jest wytwarzana ze skrobi z manioku. Jest pozbawiony własnego smaku i nie powoduje alergii. Jest ważnym składnikiem diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Mąka służy do zagęszczania sosów, musów owocowych i polew.
Tapioka ma wiele różnych zastosowań w przetwórstwie spożywczym, takich jak:
Robienie ciast, takich jak ciasto filtrowane
Przetwarzanie...
Banh cuon jest zrobiony z cienkiego, szerokiego arkusza sfermentowanego ciasta ryżowego wypełnionego mieszanką gotowanej, sezonowanej mielonej wieprzowiny, mielonego grzyba usznego i mielonej szalotki. Dodatki do tego dania zwykle składają się z chảlụa (wietnamska kiełbasa wieprzowa), pokrojonego w plasterki ogórka i kiełków fasoli, z sosem do maczania,...
Mąki ryżowej, z ryżu długoziarnistego, chętnie używa się do wypieków i do panierek, gdyż nadaje większą kruchość potrawom niż np. mąka pszenna.Ogromną zaletą jest jej lekkostrawność i bezglutenowość.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Banh bot loc to małe, przejrzyste, gumiaste pierożki z tapioki w kuchni wietnamskiej, które można spożywać jako przystawki lub małe przekąski. Zazwyczaj są wypełnione krewetkami i boczkiem wieprzowym, często posypane smażoną szalotką i podawane ze słodkim sosem rybnym chili.
Prażony ryż w proszku, powszechnie znany jako Thinh Gao, to przyprawa kuchni wietnamskiej. Zwykle Thinh Gao jest robione przez prażenie ryżu na złoty kolor, a następnie drobno go ubijanie. Thinh Gao ma bardzo atrakcyjny aromat. Popularne potrawy wykorzystujące Thinh Gao jako przyprawę: Sajgonki Pieczone Roladki Niektóre rodzaje sosu rybnego, takie jak...
Zrób własny koreański naleśnik, znany również jako „jeon” lub „buchimgae”. Jeon zwykle podaje się jako przystawkę, na przykład saengseonjeon robi się z ryb i owoców morza.
Vinh Thuan Banh Beo Powder to produkt firmy Vinh Thuan Import-Export Trading Production Co., Ltd - firmy z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży spożywczej. Firma specjalizuje się w produkcji gotowych proszków spożywczych wysokiej jakości, zaopatrując zarówno rynek krajowy, jak i zagraniczny.
Uwaga: jeśli chcemy zrobić pikantne naleśniki, pomiń etap...
Banh Xeo - nadziewany naleśnik z farszem smażonym ( krewetki, mięso, kiełki z fasoli mung, cebula....) na mleku kokosowym. Dodatki do tego dania zwykle składają się z pokrojonego w plasterki ogórka i kiełków fasoli, z sosem do maczania, który jest sosem rybnym zwanym nước chấm (Nuoc Mam).
Baozi - lub po prostu bao, jak to się zwykle nazywa - to pierożki gotowana na parze, zrobiona z tak zwanego chleba mantou, nadziewana różnymi nadzieniami, od pikantnych po słodkie, ale zazwyczaj zawierają różne mięsa, owoce morza lub warzywa .
Tapioka powstaje ze skrobii manioku. Jest pozbawiona własnego smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Mąki używa się do zagęszczania sosów, musów owocowych, lukru.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Wysokiej jakośći, tajska mąka z ryżu kleistego. Mąkę tę, zwaną też słodką, powszechnie wykorzystuje się w formie zagęstnika oraz do wyrobu deserów.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny