Vinh Thuan Hacao Powder to produkt firmy Vinh Thuan Import-Export Trading Production Co., Ltd - firmy z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży spożywczej. Firma specjalizuje się w produkcji gotowych proszków spożywczych wysokiej jakości, zaopatrując zarówno rynek krajowy, jak i zagraniczny. Jak stosować proszek do pierogów Vinh Thuan?
Nadzienie do ciasta: Chude mięso, krewetki, czerwona cebula, zmielony lub zmielony czosnek, dodać glutaminian sodu, sól i cukier dobrze wymieszać.
Skórka ciasta:
Wymieszaj 1 opakowanie 400g mąki z 500 ml wody i dobrze wymieszaj (zostaw 3 łyżki suchego proszku na pokrycie), kontynuuj mieszanie na małym ogniu do uzyskania masy, następnie przypomnij. (Mieszaj aż do częściowego ugotowania).
– Dodać 2 łyżki oleju jadalnego, rozwałkować i zagnieść aż ciasto będzie gładkie, każdą kulkę rozbić na blasze (pamiętaj, aby najpierw rozsypać suchy proszek na blasze), przykryć wilgotną ściereczką, aby ciasto nie wyschło.
– Rozłóż suchą mąkę na desce do krojenia, wyjmij każdą kulkę ciasta, rozwałkuj ją, połóż farsz, złóż ciasto na pół, zwiń brzeg ciasta do góry. Posmaruj patelnię olejem, a następnie pozwól, aby ciasto parowało we wrzącej wodzie przez około 5-7 minut, gdy wszystkie ciasta będą ugotowane.
Składniki w proszku do pierogów Vinh Thuan Mąka ryżowa, mąka z tapioki.