Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Skład: cukier biały, woda, pasta sojowa, czosnek, słodkie ziemniaki, sól, karmel E150a, pasta sezamowa, mąka kukurydziana, chilli, kwas octowy E260
Informacja Alergenna:
Produkt zawiera alergeny: soja, sezam
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 226 kcal
Białko: 1,7 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 49 g
Tłuszcz: 1,2 g
w tym nasycone: 0,2 g
Sól: 6,9 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Sos Sen Soy do potraw z woka nadaje się do duszenia, gotowania czy smażenia mięsa, ryb i warzyw. Wydobywają z nich ich wyjątkowy smak. Sos Sen Soy do potraw z woka jest niezastąpiony do przygotowania zdrowych dań kuchni chińskiej. Używany do blanszowania mięsa jak i mieszanki warzywnej. Doskonale nadaje się do makaronu ryżowego jak i makaron typu...
Ten owocowy sos świetnie nadaje się jako dip do pieczonej kaczki i przekąsek. Można go również używać jako glazury do pieczeni, sosu do potraw smażonych na patelni, dressingu do sałatek, a nawet jako składnik deserów!
Nie zawiera glutaminian sodu
Bez dodatku barwników
Bez dodatku polepszaczy smaku
Odpowiedni dla wegetarian i wegan
Pho to tradycyjne danie Wietnamu, uważane za jedno z typowych dań kuchni wietnamskiej.
Rosół do pho to zwykle klarowny bulion zrobiony z kości wołowych (lub wieprzowych), któremu towarzyszą różne przyprawy, w tym cynamon, anyż, prażony imbir, kardamon, szałwia, goździki, nasiona kolendry i suszona cebula. ... "Banh Pho" to grillowany cienki, zrobiony z...
Pasta Lee Kum Kee Chu Hou jest idealna do duszenia wołowiny i innych mięs. Wykonana z wysokiej jakości sfermentowanej pasty sojowej, ta pasta Chu Hou jest wygodnym sosem do gotowania lub marynatą, idealną do każdego gulaszu mięsnego lub warzywnego.
Specjalna mieszanka pasty sojowej i sezamowej z przyprawami chińskimi 5 i sfermentowanym twarogiem sojowym....
To tradycyjna pasta orientalna wyprodukowana z nasion sezamowych, nadająca potrawom charakterystyczny, unikatowy smak. Wykorzystywana jest do sosów, mięs, zup oraz śródziemnomorskiej chałwy.
PGIS * certificate for goods imported from outside the EU, admitted to trading.
* PGIS - State Border Sanitary Inspectorate
Gotowa marynata do mięsa z czarnym pieprzem. Stosowana w kuchni orientalnej od Japonii po Indonezję. Nadaje daniom wyraźnego, pikantnego charakteru.
Sposób przechowywanie: Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego w chłodnym, suchym miejscu.
Pasta z czerwonej fasoli lub dżem z czerwonej fasoli jest szeroko stosowany w krajach Azji Wschodniej, w tym w Chinach, Japonii i Korei. Aby przygotować pastę z czerwonej fasoli, czerwona fasola jest gotowana, tłuczona i dodawana do słodzików. Są też pasty z czerwonej fasoli bez cukru.
Gotowa marynata do mięsa z czarnym pieprzem. Stosowana w kuchni orientalnej od Japonii po Indonezję. Nadaje daniom wyraźnego, pikantnego charakteru.
Produkt zawiera alergeny: soja, pszenica
Sposób przechowywanie: Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego w chłodnym, suchym miejscu.
Jest tradycyjnie wytwarzany z grzyba Shiitake wędzonego w drewnie tekowym. Grzyby gotuje się na wolnym ogniu z surowym brązowym cukrem, solą morską i odrobiną mąki kukurydzianej, aż zmieni się w bogaty, gładki sos. Piękny sos wegetariański do smażenia, duszenia lub marynaty.
Użyj najwyższej jakości grzyba Shiitake od dostawcy z certyfikowanym GMP i...
Pachnąca aromatyczną tajską bazylią, ta przyprawa jest dodatkiem do szybkiego i prostego dania, ulubionego przez mieszkańców centrum Bangkoku. Czasami podaje się go na gorąco na ryżu gotowanym na parze z jajkiem sadzonym.
Zupa Pho pochodzi z Wietnamu, gdzie jest najpopularniejszym daniem narodowym. Jest to rodzaj rosołu z makaronem ryżowym i dodatkami.
Tradycyjnie przyrządza się dwa rodzaje Pho: z wołowiną i z mięsem kurczaka. Tradycyjny, gotowany przez wiele godzin bulion można z powodzeniem zastąpić aromatyczną bazą do zupy Pho Sen Soy.
Bez glutaminianu sodu i innych...
Sos barbecue Bull Head to popularna przyprawa pochodząca z Tajwanu. Smak bogaty w umami (słono-kwaśny) jest niezwykły, co czyni go idealnym dodatkiem do grillowanych dań mięsnych oraz bazą do zup. Sos grillowy Bullhead jest w rzeczywistości popularnym w Chinach „sosem sha cha”, który jest pierwotnie inspirowany malezyjskim „sosem satay”. Więc ten sos jest...
To harmonijne połączenie dojrzałych czerwonych papryczek chili, przepełnionych świeżymi partiami, aby uzyskać pikantny i pyszny satay z krewetek, który pomaga urozmaicić danie. Satay z krewetkami Trung Thanh to pierwszy wybór do dań na gorąco lub innych dań, pobudzający smak i dodający potrawom atrakcyjności.
- Używany do jedzenia z gorącym garnkiem,...
Sos dla potrawy Tajskie jak kai look kuey. Aby to zrobić, jajki są najpierw gotowane, następnie smażone, a następnie dzielone na pół. Sos można wykorzystać również np. do omletów azjatyckich.
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.