Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Cudownie pikantny, pieprzny smak sosu zawdzięczają składnikom: chili, pieprzowi, sosowi sojowemu i czosnkowi. Używaj Pikantnego Sosu Latającej Gęsi i Czarnego Pieprzu do wszystkich potraw z grilla oraz do przyprawiania różnego rodzaju wędlin i specjalnych frytek. Dzięki wygodnemu zamknięciu w postaci typowych kolorowych nakrętek Sriracha Sauce & Garlic of Flying Goose jest łatwo rozpoznawalny.
Masa netto: 220 g
Skład: olej sojowy, orzechy, biały cukier, proszki z kokosa, szalotka, pasta orzechowa, sól, suszone krewetki, pasta sezamowa, cebula, czosnek, kurkuma.
Informacja Alergenna: Produkt może zawierać alergeny: krewetki, soja, orzechy, sezam
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Certyfikacja:...
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Pasta z czerwonej fasoli lub dżem z czerwonej fasoli jest szeroko stosowany w krajach Azji Wschodniej, w tym w Chinach, Japonii i Korei. Aby przygotować pastę z czerwonej fasoli, czerwona fasola jest gotowana, tłuczona i dodawana do słodzików. Są też pasty z czerwonej fasoli bez cukru.
Ta wietnamska pasta z krewetek - znana również jako mắm tôm, terasi, belachan lub bagoong alamang - jest wytwarzana ze sfermentowanych, zmielonych, suszonych krewetek i soli. Do gotowania używa się bardzo małej ilości wietnamskiej pasty z krewetek, aby uzyskać dużą głębię smaku umami. Pasta z krewetek różni się w zależności od kraju w Azji...
Pasta orzechowa (inaczej "masło orzechowe") jest produkowana na bazie prażonych orzeszków ziemnych. W wielu krajach wykorzystywana jest do wypieków ciasteczek oraz smarowania kanapek, ma również zastosowanie w kuchni orientalnej jako dodatek do różnego rodzaju potraw.
Skład: olej roślinny, orzechy ziemne 90%, cukier, sól.
Informacja Alergenna:
Produkt...
Ta pasta sezamowa jest zrobiony wyłącznie z sezamu bez dodatku cukru ani innych składników, co daje autentyczny smak sezamu. Ten produkt jest jednym z ważnych składników wielu dań kuchni chińskiej i wielu innych potraw azjatyckich, takich jak kuchni tajskie i wietnamskie.
To tradycyjna pasta orientalna wyprodukowana z nasion sezamowych, nadająca potrawom charakterystyczny, unikatowy smak. Wykorzystywana jest do sosów, mięs, zup oraz śródziemnomorskiej chałwy.
PGIS * certificate for goods imported from outside the EU, admitted to trading.
* PGIS - State Border Sanitary Inspectorate
Sos Char Siu. Chiński sos barbecue do grillowania mięsa.
Skład: cukier, woda, sól, czosnek, fermentowana pasta sojowa, miód, sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna), syrop słodowy (ryż, słód jęczmienny), skrobia kukurydziana.
Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: soja, pszenica
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Sos dla potrawy Tajskie jak kai look kuey. Aby to zrobić, jajki są najpierw gotowane, następnie smażone, a następnie dzielone na pół. Sos można wykorzystać również np. do omletów azjatyckich.
Pho to tradycyjne danie Wietnamu, uważane za jedno z typowych dań kuchni wietnamskiej.
Rosół do pho to zwykle klarowny bulion zrobiony z kości wołowych (lub wieprzowych), któremu towarzyszą różne przyprawy, w tym cynamon, anyż, prażony imbir, kardamon, szałwia, goździki, nasiona kolendry i suszona cebula. ... "Banh Pho" to grillowany cienki, zrobiony z...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Jednostka Miary: BUTELKA
Skład: Woda z kokosa
Opis: sos karmelowo kokosowy
This is a special preparation, made from the main ingredient -coconut water. When seasoning, just add ¼ teaspoon of coconut-colored water for 1 kg of meat or fish. Thanks to the coconut water, the dish will have a beautiful brown color and an unforgettable flavor.
Ten owocowy sos świetnie nadaje się jako dip do pieczonej kaczki i przekąsek. Można go również używać jako glazury do pieczeni, sosu do potraw smażonych na patelni, dressingu do sałatek, a nawet jako składnik deserów!
Nie zawiera glutaminian sodu
Bez dodatku barwników
Bez dodatku polepszaczy smaku
Odpowiedni dla wegetarian i wegan