Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Pikantna, aromatyczna i aromatyczna jedność dojrzałych chilli i czosnku. Sos Chilli Czosnkowy Lee Kum Kee to średnio ostry sos, który może zapewnić pikantny, ostry smak wszystkim smażonym na patelni. Stosuj w połączeniu z przysmakami mięsnymi i owocami morza i ciesz się wspaniałym aromatem i smakiem.
Masa netto: 160g
Skład: mięso z krewetek, cebula, olej sojowy, czosnek, sól, woda, cukier, pomidor, sos sojowy, papryka, mąka kukurydziana, barwnik.
Opis: Wywar z krewetek służący głównie jako baza do wszelkiego rodzaju zup z dodatkiem owoców morza oraz sosów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Nadaje potrawom niezwykłego, egzotycznego smaku i aromatu....
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Skład: sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz zapachu: E621, skórka z limonki...
Sos Sukiyaki to starannie skomponowany dodatek do duszonych i duszonych potraw o koncentrycznej konsystencji,
Sukiyaki to nazwa gorącego garnka. Ten rodzaj gorącego garnka będzie serwowany z wyjątkowymi japońskimi przyprawami, takimi jak Mirin, sos sojowy, cukier, cienka wołowina, chryzantema, pieczarki, cebula, tofu i shirataki.
Przechowywanie: Po...
Powszechnie używany sos w zachodnich prowincjach Chin. Służy on do dodawania ostrości potrawom zarówno warzywnym, rybnym jak i mięsnym. Świetnie stanowi jako dodatek do czystego ryżu albo bulionu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny
Pasta Lee Kum Kee Chu Hou jest idealna do duszenia wołowiny i innych mięs. Wykonana z wysokiej jakości sfermentowanej pasty sojowej, ta pasta Chu Hou jest wygodnym sosem do gotowania lub marynatą, idealną do każdego gulaszu mięsnego lub warzywnego.
Specjalna mieszanka pasty sojowej i sezamowej z przyprawami chińskimi 5 i sfermentowanym twarogiem sojowym....
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Sos Sriracha Mayo to połączenie klasycznego tajskiego smaku sriracha z pysznym kremowym majonezem. Jest dość łagodny i odpowiedni dla wegan. Głównym składnikiem jest nic innego, jak przetarte papryczki chili oraz kremowy majonez wytwarzany bez jajek.
Pikantny sos z mango i limonką, stosowany zarówno do marynowania potraw jak i jako dip. Idealny do warzyw, owoców morza i mięs.
Skład: cukier, mango, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet destylkowany, chili, sól, modyfikowana skrobia z tapioki: hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330) i kwas askorbinowy...
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Baza z zupy tamaryndowej ma cudownie kwaśny smak zaczerpnięty ze świeżej i dobrze dobranej tamaryndowca. Każda tamarynda została starannie i starannie wybrana z drzewa, aby zapewnić smak, który zna i kocha Twoja rodzina! Przyprawa Por Kwan do Bazy Zupy Tamaryndowej to dobry sposób na rozpoczęcie dnia. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu; wystarczy dodać...
Zupa Pho pochodzi z Wietnamu, gdzie jest najpopularniejszym daniem narodowym. Jest to rodzaj rosołu z makaronem ryżowym i dodatkami.
Tradycyjnie przyrządza się dwa rodzaje Pho: z wołowiną i z mięsem kurczaka. Tradycyjny, gotowany przez wiele godzin bulion można z powodzeniem zastąpić aromatyczną bazą do zupy Pho Sen Soy.
Bez glutaminianu sodu i innych...
Pierwotnie wermiszel Bun Rieu był po prostu bulionu ugotowanym z sosem krabowym i podawanym z warzywami i pastą krewetkową. Następnie dodaj trochę octu, aby uzyskać eteryczny i lekko kwaśny smak. Do tej pory Bun rieu rozwinęło się z dania rustykalnego w danie z wieloma odmianami, wymaga technik gotowania, wymaga wykwalifikowanego szefa kuchni i cierpliwie...
Sposób użycia: Sos wymieszać z pozostałymi składnikami, podduszając przez chwilę dla uzyskania najlepszego smaku. Można też podgrzać go w oddzielnym naczyniu i dodać do ugotowanych klusków ryżowych. Danie spożywać na gorąco.
Ostrzeżenie o alergenach – Produkt zawiera pszenicę, soję oraz ryby.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone...
Sos barbecue Bull Head to popularna przyprawa pochodząca z Tajwanu. Smak bogaty w umami (słono-kwaśny) jest niezwykły, co czyni go idealnym dodatkiem do grillowanych dań mięsnych oraz bazą do zup. Sos grillowy Bullhead jest w rzeczywistości popularnym w Chinach „sosem sha cha”, który jest pierwotnie inspirowany malezyjskim „sosem satay”. Więc ten sos jest...