Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Pasta orzechowa (inaczej "masło orzechowe") jest produkowana na bazie prażonych orzeszków ziemnych. W wielu krajach wykorzystywana jest do wypieków ciasteczek oraz smarowania kanapek, ma również zastosowanie w kuchni orientalnej jako dodatek do różnego rodzaju potraw.
Skład: olej roślinny, orzechy ziemne 90%, cukier, sól.
Informacja Alergenna:
Produkt...
Pasta Lee Kum Kee Chu Hou jest idealna do duszenia wołowiny i innych mięs. Wykonana z wysokiej jakości sfermentowanej pasty sojowej, ta pasta Chu Hou jest wygodnym sosem do gotowania lub marynatą, idealną do każdego gulaszu mięsnego lub warzywnego.
Specjalna mieszanka pasty sojowej i sezamowej z przyprawami chińskimi 5 i sfermentowanym twarogiem sojowym....
Sos Sriracha Mayo to połączenie klasycznego tajskiego smaku sriracha z pysznym kremowym majonezem. Jest dość łagodny i odpowiedni dla wegan. Głównym składnikiem jest nic innego, jak przetarte papryczki chili oraz kremowy majonez wytwarzany bez jajek.
Gotowa marynata do mięsa z czarnym pieprzem. Stosowana w kuchni orientalnej od Japonii po Indonezję. Nadaje daniom wyraźnego, pikantnego charakteru.
Sposób przechowywanie: Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego w chłodnym, suchym miejscu.
Ten owocowy sos świetnie nadaje się jako dip do pieczonej kaczki i przekąsek. Można go również używać jako glazury do pieczeni, sosu do potraw smażonych na patelni, dressingu do sałatek, a nawet jako składnik deserów!
Nie zawiera glutaminian sodu
Bez dodatku barwników
Bez dodatku polepszaczy smaku
Odpowiedni dla wegetarian i wegan
Sos Sen Soy do potraw z woka nadaje się do duszenia, gotowania czy smażenia mięsa, ryb i warzyw. Wydobywają z nich ich wyjątkowy smak. Sos Sen Soy do potraw z woka jest niezastąpiony do przygotowania zdrowych dań kuchni chińskiej. Używany do blanszowania mięsa jak i mieszanki warzywnej. Doskonale nadaje się do makaronu ryżowego jak i makaron typu...
Sos sojowy z Korei Południowej, naturalny składniki i bez konserwantów. Świetnie nadaje się do sałatek i dań stir-fry.
Opakowanie: 275ml
Kraj pochodzenie: Korea Południowa
Marka: Sempio
Data ważności: 23/8/2022
Sos Yondu Light Sempio :
Pyszne
Wydobyć prawdziwy smak potraw
Wzmacnia smak każdego składnika, równoważąc jednocześnie ogólny smak....
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Klasyczny chiński sambal ze sfermentowaną czarną fasolą. LGM lub sos chili z czarnej fasoli Lao Gan Ma to chiński olej chili w stylu syczuańskim zmieszany z czarną fasolą bogatą w umami. Pikantny sos bogaty w umami nadaje głęboką głębię potrawom duszonym, takim jak ospowate, frytki i jest świetną przyprawą do dań z ryżu, a nawet polanych tofu na parze.
Aromatyczny i pikantny, gotowy do użycia sos ze sfermentowanej czarnej fasoli i czosnku. Idealny do smażenia lub gotowania na parze.
Składniki: Sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna), sfermentowana czarna fasola (czarna fasola, sól, woda), woda, cukier, suszony czosnek, sól, olej sojowy, wino ryżowe (woda, ryż, pszenica), modyfikowana skrobia...
Powszechnie używany sos w zachodnich prowincjach Chin. Służy on do dodawania ostrości potrawom zarówno warzywnym, rybnym jak i mięsnym. Świetnie stanowi jako dodatek do czystego ryżu albo bulionu.
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Rosół Bao Long jako gotowa przyprawa do tradycyjnych wietnamskich potraw: gulaszu, zup
Dania Kho Tieu (wietnamska duszona wieprzowina z pieprzem, wietnamska duszona ryba z pieprzem) to znane Wietnamczykom rustykalne danie, sposób na zrobienie wieprzowiny duszonej papryki jest niezwykle prosty, łatwy do wykonania, nie wymaga czasu na wyrafinowane...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.