Sos Sukiyaki to starannie skomponowany dodatek do duszonych i duszonych potraw o koncentrycznej konsystencji,
Przechowywanie: Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Certyfikat PGIS * dla towarów importowanych spoza UE i dopuszczonych do obrotu.
* PGIS - Państwowa Graniczna Inspekcja Sanitarna
Co to jest Sukiyaki?
Sukiyaki to nazwa gorącego garnka. Ten rodzaj gorącego garnka będzie serwowany z wyjątkowymi japońskimi przyprawami, takimi jak Mirin, sos sojowy, cukier, cienka wołowina, chryzantema, pieczarki, cebula, tofu i shirataki.
Sukiyaki jest z natury daniem grillowanym na stopie żelaza, ponieważ pochodzi od sposobu, w jaki grillowany jest dzik na naczyniach ze stopu żelaza.
Poza tym, ra, sukiyaki to także danie gotowane z owocami morza, warzywami i zupą miso.
Sukiyaki musi być spożywane ze świeżymi składnikami i musi być gotowane w płytkim garnku i wykonane ze stopu żelaza, aby było prawidłowe.
Jedzenie gorącego garnka sukiyaki należy jeść, gdy jest gorące i gotowane podczas jedzenia na małym ogniu, aby było pyszne.
Jak zrobić sukiyaki w domu?
Materiał
200g cienko pokrojonej wołowiny
1 kawałek tofu
· Grzyb
1/4 kapusty
1 pęczek cebuli
・ 1/2 pęczka posiekanej zielonej kapusty
Makaron Udon
・ 1 butelka sosu Sukiyaki
· 4 jajka
· Ryż
Zrobienie
Włóż ryż do garnka do gotowania ryżu. Gdy ryż się ugotuje, wyciągnij małe miseczki.
Przygotuj kuchenkę elektryczną. Pokrój kapustę i włóż do garnka.
Pokrój tofu na kawałki wielkości kęsa i włóż do garnka
Wlej sos Sukiyaki, a następnie zmniejsz ogień. Możesz dodać szklankę wody, aby nieco rozcieńczyć sos Sukiyaki.
Kontynuuj dodawanie zielonej kapusty i wołowiny. Wbij jajka do miski i dobrze ubij.
Użyj pałeczek, aby wymieszać surowe jajka z miską ryżu (możesz również użyć makaronu udon), a następnie polej gorącym sosem i ciesz się. Dodaj warzywa i mięso do gorącego garnka, utrzymuj niską temperaturę i powoli ciesz się gorącym garnkiem.
Sukiyaki najczęściej podaje się z ryżem gotowanym na parze, udon..