Wietnamska pasta krewetkowa, uzyskiwana w tradycyjny sposób, powstaje ze sfermentowanych, mielonych i suszonych krewetek zmieszanych z solą. Jest wyjątkowym dodatkiem do wielu dań kuchni azjatyckiej. Po poddaniu obróbce cieplnej traci swój intensywny zapach na rzecz wspaniałego smaku.
Dodaj wietnamską pastę krewetkową do past przyprawowych lub sambals - sosu na bazie chilli, powszechnie używanego w Malezji, Singapurze, Indonezji i na Filipinach. Sambal goreng (pasta krewetkowa z cebulą, czosnkiem, suszonymi chilli i tamaryndowcem) jest znany jako „główny sos” w kuchni malezyjskiej i singapurskiej i jest używany do sałatek, smażonych makaronów i dań z ryżu. Pasta z krewetek jest podobnie stosowana w Wietnamie.
Składniki: Mielone krewetki drobne (skorupiaki) (75%), sól (24,9%), konserwant: E202 (0,1%) Alergeny wytłuszczono.
Pochodzenie pochodzenia: Wietnam
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny