Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Mleczko kokosowe, renomowanej firmy Aroy-D, ma wyjątkowo kremową, gęstą konsystencję, jest naturalnie śnieżnobiałe i charakteryzuje się delikatnym kokosowym smakiem.
Mleko kokosowe jest popularnym składnikiem dań kuchni azjatyckiej, gdzie można je wykorzystać do dań typu curry, zup oraz sosów. Jest również coraz bardziej popularnym substytutem mleka...
Grzyby słomiane / słomkowe są bardzo popularnym gatunkiem grzybów w krajach azjatyckich. Mają delikatny, słodkawy smak i wyjątkową chrupkość, dzięki czemu stanowią rewelacyjny dodatek do zup i potraw smażonych na woku, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich..
Skład: grzyby słomiane (Volvariella volvacea), woda, sól, glutaminian sodu.
Sposób...
Tajska nazwa: Prik Ki Noo Dang W Tajlandii można znaleźć wiele różnych rodzajów chili, stąd powszechne przekonanie, że wszystkie tajskie potrawy są wyjątkowo ostre, ale w rzeczywistości te różne chili są używane na wiele różnych sposobów i mogą tworzyć różnorodne smaki. Małe tajskie czerwone chili ma około jednego cala długości, ale ma mocny cios ze...
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
To tradycyjna pasta orientalna wyprodukowana z nasion sezamowych, nadająca potrawom charakterystyczny, unikatowy smak. Wykorzystywana jest do sosów, mięs, zup oraz śródziemnomorskiej chałwy.
PGIS * certificate for goods imported from outside the EU, admitted to trading.
* PGIS - State Border Sanitary Inspectorate
Sos do koreańskich dań BBQ, jeden z głównych składników do tworzenie doskonałej koreańskiej wołowiny Bulgogi. Dzięki mieszance różnych przypraw razem z puree z jabłek i gruszek zmiękcza mięso i usuwa nieprzyjemny zapach wołowiny.
Pikantny sos z mango i limonką, stosowany zarówno do marynowania potraw jak i jako dip. Idealny do warzyw, owoców morza i mięs.
Skład: cukier, mango, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet destylkowany, chili, sól, modyfikowana skrobia z tapioki: hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330) i kwas askorbinowy...
Ta pasta sezamowa jest zrobiony wyłącznie z sezamu bez dodatku cukru ani innych składników, co daje autentyczny smak sezamu. Ten produkt jest jednym z ważnych składników wielu dań kuchni chińskiej i wielu innych potraw azjatyckich, takich jak kuchni tajskie i wietnamskie.
Pachnąca aromatyczną tajską bazylią, ta przyprawa jest dodatkiem do szybkiego i prostego dania, ulubionego przez mieszkańców centrum Bangkoku. Czasami podaje się go na gorąco na ryżu gotowanym na parze z jajkiem sadzonym.
Jest tradycyjnie wytwarzany z grzyba Shiitake wędzonego w drewnie tekowym. Grzyby gotuje się na wolnym ogniu z surowym brązowym cukrem, solą morską i odrobiną mąki kukurydzianej, aż zmieni się w bogaty, gładki sos. Piękny sos wegetariański do smażenia, duszenia lub marynaty.
Użyj najwyższej jakości grzyba Shiitake od dostawcy z certyfikowanym GMP i...
Powszechnie używany sos w zachodnich prowincjach Chin. Służy on do dodawania ostrości potrawom zarówno warzywnym, rybnym jak i mięsnym. Świetnie stanowi jako dodatek do czystego ryżu albo bulionu.
Masa netto: 220 g
Skład: olej sojowy, orzechy, biały cukier, proszki z kokosa, szalotka, pasta orzechowa, sól, suszone krewetki, pasta sezamowa, cebula, czosnek, kurkuma.
Informacja Alergenna: Produkt może zawierać alergeny: krewetki, soja, orzechy, sezam
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Certyfikacja:...
Pho to tradycyjne danie Wietnamu, uważane za jedno z typowych dań kuchni wietnamskiej.
Rosół do pho to zwykle klarowny bulion zrobiony z kości wołowych (lub wieprzowych), któremu towarzyszą różne przyprawy, w tym cynamon, anyż, prażony imbir, kardamon, szałwia, goździki, nasiona kolendry i suszona cebula. ... "Banh Pho" to grillowany cienki, zrobiony z...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Masa netto: 160g
Skład: mięso z krewetek, cebula, olej sojowy, czosnek, sól, woda, cukier, pomidor, sos sojowy, papryka, mąka kukurydziana, barwnik.
Opis: Wywar z krewetek służący głównie jako baza do wszelkiego rodzaju zup z dodatkiem owoców morza oraz sosów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Nadaje potrawom niezwykłego, egzotycznego smaku i aromatu....
Ta pasta sezamowa jest zrobiony wyłącznie z sezamu bez dodatku cukru ani innych składników, co daje autentyczny smak sezamu. Ten produkt jest jednym z ważnych składników wielu dań kuchni chińskiej i wielu innych potraw azjatyckich, takich jak kuchni tajskie i wietnamskie.
Ta wietnamska pasta z krewetek - znana również jako mắm tôm, terasi, belachan lub bagoong alamang - jest wytwarzana ze sfermentowanych, zmielonych, suszonych krewetek i soli. Do gotowania używa się bardzo małej ilości wietnamskiej pasty z krewetek, aby uzyskać dużą głębię smaku umami. Pasta z krewetek różni się w zależności od kraju w Azji...
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.