Słodki, aromatyczny i intensywnie ostry sos do koreańskiego przysmaku toppoki. Wyjątkowa kompozycja składników i niezwykła łatwość użycia to główne zalety sosów firmy Sempio. Dzięki nim przygotowanie pysznych, koreańskich klusków ryżowych zajmuje tylko kilka chwil. Doskonale przyprawione i pożywne, stanowią zarówno ciekawą przystawkę, jak i bazę do głównego dania. Kluski toppoki, sporządzane z kleistego ryżu od lat stanowią jeden z symboli kuchni koreańskiej. To przysmak obecny zarówno na kolorowych stoiskach z jedzeniem, w dobrych restauracjach, jak i w domowym jadłospisie większości Koreańczyków. Popularny w rodzimym kraju oraz za granicą, stanowi obowiązkową pozycję dla każdego wielbiciela koreańskiej kuchni.
Sposób użycia: Sos wymieszać z pozostałymi składnikami, podduszając przez chwilę dla uzyskania najlepszego smaku. Można też podgrzać go w oddzielnym naczyniu i dodać do ugotowanych klusków ryżowych. Danie spożywać na gorąco.
Ostrzeżenie o alergenach – Produkt zawiera pszenicę, soję oraz ryby.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Pełny skład
Skład: ostra pasta paprykowa (zawiera pszenicę), syrop glukozowo-fruktozowy, syrop kukurydziany, woda, cukier, peptydy z fermentowanej soi, przyprawa z czerwonej papryki, keczup pomidorowy, cebula, przyprawa w proszku (zawiera tuńczyka), czosnek, przecier jabłkowy, bulion z anchois, alkohol, ekstrakt z kałamarnicy, ekstrakt z cebuli, ekstrakt z białka pszenicy w proszku, kapsaicyna
Skład
Ostra pasta paprykowa (zawiera pszenicę), syrop glukozowo-fruktozowy, syrop kukurydziany, woda, cukier, peptydy z fermentowanej soi, przyprawa z czerwonej papryki, keczup pomidorowy, cebula, przyprawa w proszku (zawiera tuńczyka), czosnek...
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
Wartość energetyczna: 860kJ/203kcal
Tłuszcze: 1g
Węglowodany: 47g
*w tym cukry: 30g
Białko: 2g
Sól: 4g
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny