Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun.
Bánh hỏi to wietnamskie danie składające się z ryżowego makaronu utkanego w misterne wiązki i często zwieńczonego posiekaną szalotką lub czosnkiem smażonym na oleju, podawane z bezpłatnym daniem mięsnym. Nitki makaronu są zwykle tak cienkie jak wykałaczka; konsystencja jest wystarczająco jędrna, aby makaron się nie rozpadał, ale nie jest wcale lepki, aby danie było lekkie i odpowiednie na śniadanie. Znany również jako ciasto z pytaniami.
Makaron ma lekki aromat liści kamelii oraz bardzo piękny i atrakcyjny fioletowy kolor
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość energetyczna: 350 kcal
Węglowodany: 78 g
Białko: 5 g
Sodium 180 mg
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Skład: mąka ryżowa, woda
Przepisy i zastosowania: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 350 kcal
Węglowodany: 78 g
Białko: 5 g
Sodium 180 mg
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny