Chiński makaron błyskawiczny / Chinese quick cooking noodles. 500g
Producent: Spring Happiness, Produkcja: Czechy
Zdjęcia pochodzą z naszego bloga, gdzie znajdziecie przepisy z chińskim makaronem pszennym
Makaron instant, który doskonale sprawdza się w potrawach z woka. Jeżeli będziemy go przyrządzać właśnie w woku, nie należy go gotować a jedynie namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie, wtedy nie poskleja się przy smażeniu.
Instrukcja przyrządzenia z opakowania:
smażenie: zamocz makaron w ciepłej wodzie na 15-25 minut, potem odsącz i makaron będzie gotowy do smażenia.
gotowanie: dodaj makaron do gotującej się wody i gotuj przez 5-7 minut.
Makaron nie zawiera żadnych sztucznych dodatków w przeciwieństwie do makaronów w zupkach błyskawicznych.
Składniki: mąka pszenna 68,7%, woda, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, kurkuma (alergeny zaznaczone są pogrubioną czcionką)
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.