Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Mleczko kokosowe, renomowanej firmy Aroy-D, ma wyjątkowo kremową, gęstą konsystencję, jest naturalnie śnieżnobiałe i charakteryzuje się delikatnym kokosowym smakiem.
Mleko kokosowe jest popularnym składnikiem dań kuchni azjatyckiej, gdzie można je wykorzystać do dań typu curry, zup oraz sosów. Jest również coraz bardziej popularnym substytutem mleka...
Sos Rybny Megachef Premium jest tworzony wyłącznie z najwyższej jakości sardeli i soli morskiej. Naturalna fermentacja trwająca 2 lata przyczynia się do jego bogatej słonej słoności, a jednocześnie zaokrąglonego i czystego smaku, poprawiając każdą przyprawianą potrawę. Doskonałe do frytek, curry lub sosów. Megachef Premium Fish Sauce nie zawiera glutenu,...
Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i zapachem. Idealny do kawy. Ten wystepuje w formie...
Tajska nazwa: Prik Ki Noo Dang W Tajlandii można znaleźć wiele różnych rodzajów chili, stąd powszechne przekonanie, że wszystkie tajskie potrawy są wyjątkowo ostre, ale w rzeczywistości te różne chili są używane na wiele różnych sposobów i mogą tworzyć różnorodne smaki. Małe tajskie czerwone chili ma około jednego cala długości, ale ma mocny cios ze...
Zielona pasta curry powstaje z pikantnych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra to z kolei dodatek, dzięki któremu pasta nabiera egzotycznego, charakterystycznego smaku i aromatu. Pasta ta jest powszechnie stosowana w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw.
Składniki: zielone chili,...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Zielona pasta curry wyprodukowana jest na bazie ostrych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra, stanowią z kolei dodatek, dzięki czemu pasta zyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak i aromat. Pasta ta jest powszechnie wykorzystywana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw.
Certyfikat...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: czerwone...
Masa netto: 400g
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Massaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Masa netto: 400 g
Skład: suszone czerwone papryki chilli, trawa cytrynowa, szalotka, sól,czosnek, galangal, fasola mung, pasta krewetkowa, skórka limonki, kaffir, ziarna kolendry, kmin rzymski, pieprz.
Produkt zawiera alergen: krewetki
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Produkt zawiera...
Oryginalna tajska zielona pasta curry wyprodukowana jest na bazie ostrych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra, stanowią z kolei dodatek, dzięki czemu pasta zyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak i aromat. Pasta ta jest powszechnie wykorzystywana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju...
Masa netto: 1 kg
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Matsaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Skład: trawa cytrynowa 23%, czosnek 18.5%, szalotka 18.5%, sól 15%, galangal 8.5%, suszone...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: suszone czerwone papryki chilli, trawa cytrynowa, szalotka, sól,czosnek, galangal, fasola mung, pasta krewetkowa, skórka limonki, kaffir, ziarna kolendry, kmin rzymski, pieprz.
Produkt zawiera alergen: krewetki
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym...
Zielona pasta curry powstaje z pikantnych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra to z kolei dodatek, dzięki któremu pasta nabiera egzotycznego, charakterystycznego smaku i aromatu. Pasta ta jest powszechnie stosowana w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw.
Składniki: zielone chili,...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.