Oryginalna tajska zielona pasta curry wyprodukowana jest na bazie ostrych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra, stanowią z kolei dodatek, dzięki czemu pasta zyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak i aromat. Pasta ta jest powszechnie wykorzystywana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw.
Skład: zielone chilli 31%, trawa cytrynowa 21%, czosnek 18.5%, sól 12.5%,
galangal 8.5%, pasta krewetkowa 4%, skórka limonki kaffir 2%, nasiona kolendry 1%, pieprz, kmin, kurkuma.
Produkt NIE ZAWIERA glutaminianu sodu.
Przepisy i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 97 kcal
- Tłuszcze: 1,1 g
- w tym nasycine: 0,2 g
- Węglowodany: 17,3 g
- w tym cukry: 3 g
- Białko: 4,5 g
- Sól: 15,3 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny