E-SKLEP:
539 572 395

PODOBNE PRZEPISY

<< POWRÓT

Kurczak Pikantny

Składniki:
500 g Piersi kurczaka
skrobia- mąka ziemniaczana

Sos:
sos chilli słodki Golden Lotus
cebula
4 ząbki czosnku
Olej - do smażenia

Przygotowanie Kurczak:

Pierś kurczaka kroisz w plastry 0,5-1 cm. Następnie obtaczasz w mące ziemniaczanej. Tak przygotowanego kurczaka wrzucasz na gorący, głęboki olej. Uwaga na czas smażenia polecam 4-5 min. to kurczak będzie soczysty. Jak trochę dłużej podsmażysz, będzie suchy po wyciągnięciu.

Sos:

Siekasz drobno cebule. Czosnek możesz posiekać lub wygnieść. Na ciepłą patelnie z łyżką oleju, wrzucasz cebule z czosnkiem. Mieszasz wszystko aż cebula się zaszklić. Następnie dodajesz sos chili słodki golden lotus. To wszystko mieszasz przez 30 sec. Następnie ciepłego kurczaka wrzucasz do sosu i mieszasz około 30 sec. Po upłynięciu czasu wyciągasz na talerz.

A dodatki pozostawię twej inwencji twórczej. Sos i kurczak mają być ciepłe.