E-SKLEP:
539 572 395

PODOBNE PRZEPISY

<< POWRÓT

Sałatka Yam Woon Sen

fot. flickr.com/ Alpha
fot. flickr.com/ Alpha

Składniki:
80 g makaronu z fasoli mung
60 g mielonego mięsa drobiowego
100 g krewetek, obrane i oczyszczone
1 łodyga selera naciowego, pokrojona w plastry
1/2 cebuli, pokrojona w piórka
15 g grzybów mun
dymka, pokrojona w 1 cm paski
1 pomidor bez gniazd nasiennych, pokrojony w paski
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku, pokrojony w zapałki
kolendra

Grzyby namocz w letniej wodzie, makaron ugotuj al dente, składniki dressingu wymieszaj w miseczce i odstaw na 10 minut.
Na rozgrzanej patelni przesmaż czosnek. W garnku zagotuj wodę, na sito włóż mięso i krewetki. Zanurz całość w kąpieli wodnej przez 2 minuty, odsącz i przełóż do miski. Podobnie postępuj z makaronem i grzybami, ale kąpiel trwa 5 sekund. Dodaj do mięsa.
Dodaj pozostałe składniki, czosnek, wymieszaj i dressingiem i podawaj z kolendrą.