E-SKLEP:
539 572 395

PODOBNE PRZEPISY

<< POWRÓT

Tofu stir-fry

Fot. Flickr.com/ Bobbi Bowers
Fot. Flickr.com/ Bobbi Bowers
Składniki:
300 g tofu
1/4 brokułu
½ marchewki
3 ząbki czosnku grubo siekanego
1/2 czerwonej cebuli
1-2 łyżki oleju do smażenia (może być kokosowe)

Przyprawy:
2 łyżeczki sosu chilli
1 ½ łyżeczki sosu sojowego
½ łyżeczki cukru
4 łyżki wody
¼ - ½ łyżeczki soli morskiej

Brokuł, marchewkę i usmażone na chrupko tofu pokrój w kostkę ok 1 cm, cebulę na krążki. Podsmaż czosnek z cebulą, wrzuć brokuł i marchewkę. Wymieszaj ze sobą składniki przypraw poza solą i wlej do patelni. Dorzuć tofu. Podsmaż przez ok 2 minuty. Jeśli chcesz, aby warzywa były bardziej miękkie, duś na małym ogniu przez 1-2 minuty (dolej wodę, jeśli potrzeba). Dopraw solą do smaku na sam koniec i podawaj gorące.