100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Opis: Pasta Tom Kha to główny składnik tajskiego specjału- zupy Tom Kha Gai. Pasta jest łagodna i aromatyczna, w której wyraźnie dominuje galangal. Jest bardzo prosta w przyrządzeniu: zawartość słoika należy wymieszać z wodą lub bulionem, mlekiem kokosowym, dodać kurczaka i w ten sposób mamy gotową podstawową wersję tej zupy.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 137 kcal
Tłuszcze: 1,2 g
w tym nasycine: 1,1 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 2,5 g
Sól: 12,1 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Grzyby słomiane / słomkowe są bardzo popularnym gatunkiem grzybów w krajach azjatyckich. Mają delikatny, słodkawy smak i wyjątkową chrupkość, dzięki czemu stanowią rewelacyjny dodatek do zup i potraw smażonych na woku, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich..
Skład: grzyby słomiane (Volvariella volvacea), woda, sól, glutaminian sodu.
Sposób...
Delikatne tajskie mleko kokosowe jest popularnym składnikiem dań kuchni Dalekiego Wschodu. Ma śnieżnobiałą konsystencję oraz delikatny kokosowy smak.
Skład: ekstrakt kokosowy 20%, woda
Produkt nie zawiera glutaminanu sodu.
Właściwości: Bogate zródło łatwo przyswajalne związki mineralne, kwasy tłuszczowe i witaminy.
Przepisy i zastosowanie: zobacz...
Dzięki swojemu mocnemu i uniwersalnemu aromatowi, liście limonki znajdują swoje wykorzystywanie głównie w kuchniach krajów azjatyckich. Idealny dodatek do zup, curry i sałatek, świetnie nadaje się jako składnik marynat i syropów.
Uwaga: To produkt z kategorii "Mrożonki". Do pakowania mrożonek polecamy wybrać dodatkowe "pojemnik styropianowy": 25 zł brutto...
Skład: Galangal swieży całe
Galangal jest często wykorzystywany głównie jako przyprawa w kuchni azjatyckiej. Jest porównywalny do imbiru pod względem smaku I aromatu
Tajska nazwa: Prik Ki Noo Dang W Tajlandii można znaleźć wiele różnych rodzajów chili, stąd powszechne przekonanie, że wszystkie tajskie potrawy są wyjątkowo ostre, ale w rzeczywistości te różne chili są używane na wiele różnych sposobów i mogą tworzyć różnorodne smaki. Małe tajskie czerwone chili ma około jednego cala długości, ale ma mocny cios ze...
Jedną z najpopularniejszych potraw tajskich jest Pad Thai – makaron ryżowy smażony lub gotowany na parze z różnymi warzywami, orzechami, owocami morza itp. Istnieje wiele wariacji tego dania. Ale jego główną cechą jest doskonały pikantny smak, łączący najbardziej nie do pomyślenia smaki i bardzo smaczny wygląd.
Pierwotnie wermiszel Bun Rieu był po prostu bulionu ugotowanym z sosem krabowym i podawanym z warzywami i pastą krewetkową. Następnie dodaj trochę octu, aby uzyskać eteryczny i lekko kwaśny smak. Do tej pory Bun rieu rozwinęło się z dania rustykalnego w danie z wieloma odmianami, wymaga technik gotowania, wymaga wykwalifikowanego szefa kuchni i cierpliwie...
Chińska czerwona wieprzowina grillowana lub „char sui” jest bardzo popularna w Chinach i można ją teraz łatwo przygotować w domu. Wystarczy wymieszać mieszankę z wodą i użyć jako marynaty do mięsa. Spróbuj swojego smacznego char sui w autentycznym daniu chop suey z makaronem i innymi mięsami.
Tradycyjny, koreański, aromatyczny przyprawa o smaku wołowy. Dashidy (dashi) używa się do przyprawiania zup, ryb, warzyw i do przygotowywania marynat. Stanowi ona podstawę dla setek potraw, np.: japońskiego hot pot'a, czy po prostu jako naturalny "ulepszacz" smaku.
Opakowanie: 1kg/opk - 10opk/krt
Kraj pochodzenia: KOREA POŁUDNIOWA
Marka: CJ
Baza do zup z suszonych płatków młodego tuńczyka katsuo.
Składnik tysięcy japońskich dań, świetny sposób na uzyskanie niepowtarzalnego smaku.
Podstawa kuchni japońskiej do przyrządzenia zupy miso, zup z makaronami japońskimi, bulionów, gorących kociołków.
Dashi to niezmiernie istotny smak kuchni japońskiej.
Produkt oryginalny - zawiera dwa opakowania po...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Masa netto: 100 g
Skład: cukier, proteiny roślinne, sól, czosnek, pieprz biały, curry, kurkuma, olej sojowy, emulgator E551, zagęstnik E341.
Produkt zawiera alergeny: soja
Opis:Dzięki tej przyprawie potrawy z wieprzowiny zyskują dodatkowe walory smakowe, aromatyczne a także często nabierają bardziej apetycznego wyglądu.
Sposób przechowywania: Produkt...
Przyprawa do zup Knorr składa się z takich składników jak: sól, wzmacniacz smaku, cukier rafinowany, skrobia z tapioki, mączka z polędwicy i ekstrakt ze grzybów, syntetyczny aromat mięsny, wzmacniacz smaku, tłuszcz, modyfikowana skrobia kukurydziana, syntetyczny aromat bulionowy, proszek ekstraktu drożdżowego, fermentacja soi proszek, witamina A i barwnik...
Bardzo pyszny, aromatyczny i niezwykle wyjątkowy sos tofu chińskiej marki Wang Zhi He. Sfermentowany sos z twarogu fasoli jest dostępny w butelkach o pojemności 340 g, który jest wytwarzany metodą konserwacji z użyciem wina i czerwonego ryżu. Ta intensywna fermentacja sprawia, że sos z twarogu fasolowego jest niezwykle bogaty i aromatyczny, o...
Tom Ka to curry w stylu tajskim, zwykle przygotowywane z kurczakiem i grzybami. Ta urocza zupa kremowa zharmonizowana smakiem mleka kokosowego, korzenia galangalu, liści limonki kaffir i serca trawy cytrynowej. Słowo „tom” w nazwie zupy oznacza „gotować”, a „ka” odnosi się do korzenia Galangal.
Pasta Tom Ka marki LOBO wykonana jest ze świeżych składników...
Nam to jedna z najstarszych technologii fermentacji mięsa z Tajlandii. W celu przygotowania nam, mieloną wieprzowinę ze skórką miesza się z papryczkami chilli i mieszanką przypraw Lobo Nam w proszku. Mieszanka zawijana jest w liście bananowca lub w plastikowe torebki w postaci kiełbasek. W ciągu 24 godzin Twoje imię jest gotowe i może być podawane jako...
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Przyprawa do zup Knorr składa się z takich składników jak: sól, wzmacniacz smaku, cukier rafinowany, skrobia z tapioki, mączka z polędwicy i ekstrakt ze szpiku kostnego, syntetyczny aromat mięsny, wzmacniacz smaku, tłuszcz, modyfikowana skrobia kukurydziana, syntetyczny aromat bulionowy, proszek ekstraktu drożdżowego, fermentacja soi proszek, witamina A i...
Zestaw 3 naturalnych, suszonych przypraw orientalnych, składajacy się z lasek cynamonu, gwiazdek anyżu i nasion kardamonu. Można wykorzystywać go osobno, ale w pakiecie idealnie nadaje się do przygotowywania wietnamskiego specjału - zupy Pho.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu.