100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny. Swoją popularność zawdzięczają nie tylko właściwościom zdrowotnym ale i smakowym. Mają zwartą strukturę i regularne, blaszkowate kapelusze. Grzyby shitake należy poddawać bardzo krótko obróbce cieplnej, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i tracą swoje właściwości.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny. Swoją popularność zawdzięczają nie tylko właściwościom zdrowotnym ale i smakowym. Mają zwartą strukturę i regularne, blaszkowate kapelusze. Grzyby shitake należy poddawać bardzo krótko obróbce cieplnej, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i tracą swoje właściwości.
Skład: Lentinula edodes.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zalecamy przeszypać do pojemnika z przykrywką lub do słoika.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Grzyby słomiane / słomkowe są bardzo popularnym gatunkiem grzybów w krajach azjatyckich. Mają delikatny, słodkawy smak i wyjątkową chrupkość, dzięki czemu stanowią rewelacyjny dodatek do zup i potraw smażonych na woku, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich..
Skład: grzyby słomiane (Volvariella volvacea), woda, sól, glutaminian sodu.
Sposób...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Grzyb śnieżny ma wiele nazw, w tym grzyb biały, ucha śnieżna, grzyb biały galaretki i grzyb srebrzysty. Grzyb jest używany w wielu potrawach orientalnych, a także w medycynie chińskiej i japońskiej oraz jako składnik w produktach kosmetycznych.
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną elastycznością i chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny. Swoją popularność zawdzięczają nie tylko właściwościom zdrowotnym ale i smakowym. Mają zwartą strukturę i regularne, blaszkowate kapelusze. Grzyby shitake należy poddawać bardzo krótko obróbce cieplnej, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i tracą swoje właściwości.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.