Makaron z batatów należy do specjałów kuchni koreańskiej. Właściwie spreparowany jest wyjątkowo sprężysty i delikatnie ciągnący. Delikatnie słodkawy, idealnie nadaje sie do dań typu stir-fried, zup oraz sałatek makaronowych. Idealny substytut makaronu pszennego dla osób unikających glutenu. W dodatku jest mniej kaloryczny.
Skład: 100% skrobia ze słodkich ziemniaków. Bezglutenowy
Przepisy i zastosowania: Przed przyrządzeniem należy namoczyć makaron w gorącej wodzie przez ok. 20 min.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 360 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym tłuszcze nasycony: 0 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny