100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Masa netto: 160g
Skład: mięso z krewetek, cebula, olej sojowy, czosnek, sól, woda, cukier, pomidor, sos sojowy, papryka, mąka kukurydziana, barwnik.
Opis: Wywar z krewetek służący głównie jako baza do wszelkiego rodzaju zup z dodatkiem owoców morza oraz sosów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Nadaje potrawom niezwykłego, egzotycznego smaku i aromatu....
Pho to tradycyjne danie Wietnamu, uważane za jedno z typowych dań kuchni wietnamskiej.
Rosół do pho to zwykle klarowny bulion zrobiony z kości wołowych (lub wieprzowych), któremu towarzyszą różne przyprawy, w tym cynamon, anyż, prażony imbir, kardamon, szałwia, goździki, nasiona kolendry i suszona cebula. ... "Banh Pho" to grillowany cienki, zrobiony z...
Bulion Bao Long w kostkach jako gotowa przyprawa do tradycyjnych wietnamskich potraw: gulaszu, zup
Ta baza do zupy ułatwia i przyspiesza gotowanie, aby przygotować pyszny tom yam, do zupy, gorącego garnka lub zupy z makaronem. Smak pikantno-cytrusowy. Ta przyprawa do zupy skróci czas gotowania na rosół, zachowując jednocześnie aromat i pyszne smaki,...
Pho to tradycyjne danie Wietnamu, uważane za jedno z typowych dań kuchni wietnamskiej.
Rosół do pho to zwykle klarowny bulion zrobiony z kości wołowych (lub wieprzowych), któremu towarzyszą różne przyprawy, w tym cynamon, anyż, prażony imbir, kardamon, szałwia, goździki, nasiona kolendry i suszona cebula. ... "Banh Pho" to grillowany cienki, zrobiony z...
Pasta Lee Kum Kee Chu Hou jest idealna do duszenia wołowiny i innych mięs. Wykonana z wysokiej jakości sfermentowanej pasty sojowej, ta pasta Chu Hou jest wygodnym sosem do gotowania lub marynatą, idealną do każdego gulaszu mięsnego lub warzywnego.
Specjalna mieszanka pasty sojowej i sezamowej z przyprawami chińskimi 5 i sfermentowanym twarogiem sojowym....
Baza z zupy tamaryndowej ma cudownie kwaśny smak zaczerpnięty ze świeżej i dobrze dobranej tamaryndowca. Każda tamarynda została starannie i starannie wybrana z drzewa, aby zapewnić smak, który zna i kocha Twoja rodzina! Przyprawa Por Kwan do Bazy Zupy Tamaryndowej to dobry sposób na rozpoczęcie dnia. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu; wystarczy dodać...
To harmonijne połączenie dojrzałych czerwonych papryczek chili, przepełnionych świeżymi partiami, aby uzyskać pikantny i pyszny satay z krewetek, który pomaga urozmaicić danie. Satay z krewetkami Trung Thanh to pierwszy wybór do dań na gorąco lub innych dań, pobudzający smak i dodający potrawom atrakcyjności.
- Używany do jedzenia z gorącym garnkiem,...
Jest tradycyjnie wytwarzany z grzyba Shiitake wędzonego w drewnie tekowym. Grzyby gotuje się na wolnym ogniu z surowym brązowym cukrem, solą morską i odrobiną mąki kukurydzianej, aż zmieni się w bogaty, gładki sos. Piękny sos wegetariański do smażenia, duszenia lub marynaty.
Użyj najwyższej jakości grzyba Shiitake od dostawcy z certyfikowanym GMP i...
Laoganma - najlepiej sprzedająca się marka olejów na świecie.
Laoganma może być używana jako przyprawa do sosów, dipów, ... do potraw: mięsnych, rybnych, warzywnych, może być używana do mieszania warzyw, sałatek, ... lub spożywana bezpośrednio z ryżem, makaronem, makaronem itp. makaron ryżowy. Zwłaszcza jako przyprawa do potraw z grilla, gorącego garnka...
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza...
Kaczka po pekińsku to jedna z najpopularniejszych potraw chińskich, znana z chrupiącej skóry i delikatnego mięsa. Lee Kum Kee Pekiński sos z kaczki to słodko-pikantny sos ze starannie wyselekcjonowanych przypraw, takich jak chili, czosnek i mielona soja. Sos ten można wykorzystać do przygotowania marynat, do przyprawiania chrupiącej aromatycznej kaczki i...
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Skład: sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz zapachu: E621, skórka z limonki...
Sos barbecue Bull Head to popularna przyprawa pochodząca z Tajwanu. Smak bogaty w umami (słono-kwaśny) jest niezwykły, co czyni go idealnym dodatkiem do grillowanych dań mięsnych oraz bazą do zup. Sos grillowy Bullhead jest w rzeczywistości popularnym w Chinach „sosem sha cha”, który jest pierwotnie inspirowany malezyjskim „sosem satay”. Więc ten sos jest...