100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Te łyżki do degustacji są idealne do zup, płatków śniadaniowych, dipów, przypraw, chili i niektórych małych produktów spożywczych. Te łyżki są wykonane z porcelany kostnej, rodzaju najwyższej jakości bezołowiowej i nietoksycznej ceramiki, odpornej na wióry, bardziej wytrzymałej niż kamionka
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Mleczko kokosowe, renomowanej firmy Aroy-D, ma wyjątkowo kremową, gęstą konsystencję, jest naturalnie śnieżnobiałe i charakteryzuje się delikatnym kokosowym smakiem.
Mleko kokosowe jest popularnym składnikiem dań kuchni azjatyckiej, gdzie można je wykorzystać do dań typu curry, zup oraz sosów. Jest również coraz bardziej popularnym substytutem mleka...
Grzyby słomiane / słomkowe są bardzo popularnym gatunkiem grzybów w krajach azjatyckich. Mają delikatny, słodkawy smak i wyjątkową chrupkość, dzięki czemu stanowią rewelacyjny dodatek do zup i potraw smażonych na woku, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich..
Skład: grzyby słomiane (Volvariella volvacea), woda, sól, glutaminian sodu.
Sposób...
Tajska nazwa: Prik Ki Noo Dang W Tajlandii można znaleźć wiele różnych rodzajów chili, stąd powszechne przekonanie, że wszystkie tajskie potrawy są wyjątkowo ostre, ale w rzeczywistości te różne chili są używane na wiele różnych sposobów i mogą tworzyć różnorodne smaki. Małe tajskie czerwone chili ma około jednego cala długości, ale ma mocny cios ze...
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Masa netto: 160g
Skład: mięso z krewetek, cebula, olej sojowy, czosnek, sól, woda, cukier, pomidor, sos sojowy, papryka, mąka kukurydziana, barwnik.
Opis: Wywar z krewetek służący głównie jako baza do wszelkiego rodzaju zup z dodatkiem owoców morza oraz sosów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Nadaje potrawom niezwykłego, egzotycznego smaku i aromatu....
Pikantna, aromatyczna i aromatyczna jedność dojrzałych chilli i czosnku. Sos Chilli Czosnkowy Lee Kum Kee to średnio ostry sos, który może zapewnić pikantny, ostry smak wszystkim smażonym na patelni. Stosuj w połączeniu z przysmakami mięsnymi i owocami morza i ciesz się wspaniałym aromatem i smakiem.
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak.
Skład: sól, cukier, olej sojowy, trawa cytrynowa, glutaminian sodu (E621), regulator kwasowości...
Ten słodko- kwaśny sos produkowany jest w Tajlandii na bazie słodkich śliwek z dodatkiem m.in. cukru, octu, imbiru. Cechuje się gęstą konsystencją i jasnobrązową barwą oraz posiada unikalny owocowy smak i aromat. Używany głównie w kuchni chińskiej do potraw smażonych na głębokim tłuszczu.
Sos Sen Soy do potraw z woka nadaje się do duszenia, gotowania czy smażenia mięsa, ryb i warzyw. Wydobywają z nich ich wyjątkowy smak. Sos Sen Soy do potraw z woka jest niezastąpiony do przygotowania zdrowych dań kuchni chińskiej. Używany do blanszowania mięsa jak i mieszanki warzywnej. Doskonale nadaje się do makaronu ryżowego jak i makaron typu...
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.
Skład: sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz zapachu: E621, skórka z limonki...
Tajski, pikantny sos z mango i owocem tamaryndowca. Słodycz mango, kwasowość tamaryndu i ostrość chilli sparawia, że smak potraw z dodatkiem tego sosu jest wyjątkowa. Idealny jako dip i marynata do warzyw, owoców morza i mięs.
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym...
Aromatyczny i pikantny, gotowy do użycia sos ze sfermentowanej czarnej fasoli i czosnku. Idealny do smażenia lub gotowania na parze.
Składniki: Sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna), sfermentowana czarna fasola (czarna fasola, sól, woda), woda, cukier, suszony czosnek, sól, olej sojowy, wino ryżowe (woda, ryż, pszenica), modyfikowana skrobia...
Powszechnie używany sos w zachodnich prowincjach Chin. Służy on do dodawania ostrości potrawom zarówno warzywnym, rybnym jak i mięsnym. Świetnie stanowi jako dodatek do czystego ryżu albo bulionu.
Pho to tradycyjne danie Wietnamu, uważane za jedno z typowych dań kuchni wietnamskiej.
Rosół do pho to zwykle klarowny bulion zrobiony z kości wołowych (lub wieprzowych), któremu towarzyszą różne przyprawy, w tym cynamon, anyż, prażony imbir, kardamon, szałwia, goździki, nasiona kolendry i suszona cebula. ... "Banh Pho" to grillowany cienki, zrobiony z...
Rosół Bao Long jako gotowa przyprawa do tradycyjnych wietnamskich potraw: gulaszu, zup
Dania Kho Tieu (wietnamska duszona wieprzowina z pieprzem, wietnamska duszona ryba z pieprzem) to znane Wietnamczykom rustykalne danie, sposób na zrobienie wieprzowiny duszonej papryki jest niezwykle prosty, łatwy do wykonania, nie wymaga czasu na wyrafinowane...
Baza z zupy tamaryndowej ma cudownie kwaśny smak zaczerpnięty ze świeżej i dobrze dobranej tamaryndowca. Każda tamarynda została starannie i starannie wybrana z drzewa, aby zapewnić smak, który zna i kocha Twoja rodzina! Przyprawa Por Kwan do Bazy Zupy Tamaryndowej to dobry sposób na rozpoczęcie dnia. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu; wystarczy dodać...
Kaczka po pekińsku to jedna z najpopularniejszych potraw chińskich, znana z chrupiącej skóry i delikatnego mięsa. Lee Kum Kee Pekiński sos z kaczki to słodko-pikantny sos ze starannie wyselekcjonowanych przypraw, takich jak chili, czosnek i mielona soja. Sos ten można wykorzystać do przygotowania marynat, do przyprawiania chrupiącej aromatycznej kaczki i...
Pasta z czerwonej fasoli lub dżem z czerwonej fasoli jest szeroko stosowany w krajach Azji Wschodniej, w tym w Chinach, Japonii i Korei. Aby przygotować pastę z czerwonej fasoli, czerwona fasola jest gotowana, tłuczona i dodawana do słodzików. Są też pasty z czerwonej fasoli bez cukru.
Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej potrawy Tom Kha, czyli aromatycznej, łagodnej zupy z mlekiem kokosowym, w której dominuje aromat galangalu (Tom Kha oznacza zupa z galangalu). Idealna z kurczakiem lub owocami morza oraz pieczarkami.