E-SKLEP:
539 572 395
pokaż wszystko

Azjatyckie owoce morza to rarytas w każdej kuchni orientalnej, świeżo wyłowione z morza stanowią największy przysmak lokalnych mieszkańców.  Ocean spokojny i ocean indysjki obfitują w najbardziej niezwykłe gatunki skorupiaków i mięczaków morskich których próżno jest szukać w inny regionach świata. Kiedy mówimy o owocach morza kojarzy się nam kuchnia śródziemnomorska, lecz to w krajach Azji odnajdujemy bogactwo przyrządzania i gotowania podkreślające egzotykę tego regionu. 

 

Najpopularniejsze i najbardziej znane są krewetki, dostepne w ofercie duże krewetek Black Tiger z głową lub bez głowy ze skorupą. Chityna zawiera wiele składników odżywczych lecz nie wszystkim może przypaść do gustu stąd polecane są krewetki obrane dostępne w różnych najpopularniejszych rozmiarach 8/12, 16/20, 31/40, czy 26/30. Do sałatek i zup polecamy krewetki koktajlowe w rozmiarach 90/120 lub 100/200 w zależności od preferencji.  Kalmary tuby to rarytas chętnie jedzony podczas picia trunków alkoholowych, idealne jako zakąska i przekąska do głównych dań. dostepne również kalmary główki

 

Tajska zupa krabowa nie może obejść się bez paluszki krabowe surimi, smaczne i pożywne o niskiej kaloryczności.

Produkt dodany do koszyka. Zamknij Do koszyka