E-SKLEP:
539 572 395
pokaż wszystko

 Produkty sypkie stanowią bazę wyjściową dla wielu azjatyckich potraw, dzięki starannie dobranym składnikom mają idealną konsystencję, i są gotowe do przygotowania co oszczędza nam mnóstwo czasu w kuchni.

 

Potrawy w panierce to częsty przebój kuchni Tajskiej gdzie panierowane jest oprócz mięsa również warzywa które dzięki chrupkiej zewnętrznej powłoce nadaje im nowy smak. Panierka Tajska to odpowiedni Polskiej bułki tartej która tak powszechnie jest stosowana przy kotletach i schabowym. Różnica tkwi składnikach dzięki czemu mięso, warzywa czy krewetki są równomiernie złociste i chrupiące, smak jest bardziej wyrazisty. Tajska panierka ma również mniejsze właściwości wchłaniania oleju co czyni ją zdrowszą od klasycznej bułki tartej. Ciekawą odmianą jest Panierka Tempura występująca w Tajskiej odmianie panierki Tempura, oraz Koreanskiej mąki Tempura, różnica tkwi w dodaniu mąki kukurydzianej, a także mąki ryżowej w odmianie Tajskiej.

 

W ofercie posiadamy również dodatki jak cukier palmowy uzyskiwany drogą naturalną z palmy kokosowej, cechuje ją bardzo oryginalny aromat a także lepsze właściwości od białego cukru. Dla wielbicieli naleśników mleko kokosowe w proszku idealnie podkreśli egzotykę ich wyrobów. Dodane do klasycznych naleśników odmienią zupełnie twoje danie, nadając smak egzotyki.

 

Ryż jest najpopularniejszym w Azji, i stanowiący bazę do każdego praktycznie dania tak jak w Europie ziemniaki czy chleb. Obecnie na świecie występuje około 25 gatunków uprawianego ryżu, bogaty w węglowodany oraz nie zawierający gluten idealne dla osób które nie tolerują białka.

Ryż dzieli się na wiele odmian począwszy od kształtów, koloru a także poziomu złuskowania podczas procesu produkcji co różni je jeśli chodzi o walory odżywcze i właściwości zdrowotne. W ofercie znajdziecie ryż tajski o lekko jaśminowym aromacie w odmianach biały, brązowy , Indyjski ryż basmati, ryż czarny kleisty zwany nep cam w Wietnamie stanowiący bazę deserów i wywarów alkoholowych, ryż do sushi, czy również deserowy ryż słodki.

 

Makarony są drugie po ryżu naczęściej spożywanym rodzajem jedzenia w Azji, nieodłączny partner potraw smażonych na Woku a także ogromnej ilości rodzajów zup i bulionów. W ofercie znajduje się kompletna oferta na wszelkiego rodzaju makarony począwszy od makaronów ryżowych wszelkich odmian, makaronów kukurydzianych, makaronów pszennych, makarony sojowe, makarony udon, makaron z manioku, czy makarony z brązowego ryżu. Spełnia to praktycznie wszystkie wymagania każdej kuchni azjatyckiej.

 

Dla tych co dopiero zaczynają przygodę z kuchnią orientalną przygotowaliśmy gotowe zestawy podstawowych składników wymaganych podczas przygotowania Sajgonek zwanych w Wietnamie Nem, oraz miłośników Japoni podstawowy zestaw do sushi.

Produkt dodany do koszyka. Zamknij Do koszyka