E-SKLEP:
539 572 395
pokaż wszystko

Uwaga! Tylko wysyłka kurierska!

Kuchnia azjatycka to esencja sosów orientalnych jako baza do niemal każdej potrawy, mnogość rodzajów i smaków sprawia że każdy powinien znaleźć coś właściwego. Dla smakoszy pikantnych doznań sosy chilli marki Sriracha lub Wietnamski Hau Sanh, także sos chilli do owoców morza. Dla tych co kochają smak pikantnośći ze słodkością proponujemy sos chilli słodki od renomowanych producentów Cock, Golden Lotus czy Yeos. Sosy chilli słodki idealnie nadają się do wszelkich rodzajów potraw z kurczaka. 

Sosy sojowe to japońskie sosy fermentowane z ziaren soi, stanowią jedne z najstarszych sosów przyprawowych i jedną z najpopularniejszych odmian sosów. Znajdująca wszechstronne zastosowanie jeśli chodzi o kuchnię japońską z z potrawami sushi na czele. W kuchni chińskiej ma on bardziej gęstą i słoną konsystencję, w japońskiej jest rzadki i równie słoną konsystencję.

Sos rybny dominujący w krajach południowo wschodniej Azji, w szczególności Wietnamu, pochodzący z procesu fermentowania ryb z dodatkiem soli i wody. Dodaje się go praktycznie do każdej potrawy a także stanowi sam w sobie sos do moczenia potraw jak i bazę do wszelkich marynatów do mięs i sałatek azjatyckich. 

Sos Ostrygowy to sos bazujący na ekstrakcie z gotowanych ostryg, jest on naturalnie ciemny i gęsty. Powszechnie spotykany w kuchni Kantońskiej oraz pozostałych regionał indochin. 

 

Produkt dodany do koszyka. Zamknij Do koszyka