E-SKLEP:
539 572 395
pokaż wszystko

Orientalne azjatyckie owoce i warzywa to podstawa daleko wschodniej kuchni których wiele na codzień nie uświadczymy w Europejskiej Kuchni. Coraz wieksza popularność dietetycznych potraw, kuchni wegetariańskiej czy ogólnego zdrowego i aktywnego sposoby życia sprawiła że coraz częściej patrzymy na to co jemy i nie tylko to co nam znane ale także na to co znane jest ludzkości od lat niezależnie od szerokości geograficznej. Wiele warzyw i owoców ma swoje udowodnione właściwości lecznicze i wspieracjące organizm w wielu codziennych funkcjach, to skłania do szukania nowych smaków i witalności ukrytych za egzotycznie wyglądającymi potrawami. 

 

Azja kocha surowe warzywa, umyte i odpowiednio przygotwane są spożywane bezpośrednio aby zachowały swoje pierwotne właściwości które umykają podczas gotowania czy smażenia. Wiele podstawowych składników jak azjatyckie suszone grzyby i wodorosty stanowiące bazę kuchni Chińskiej i Japońskiej. Owoce konserwowe w syropie z indochin dostarczane w formie gwarantującej długą datę przydatności między innymi bardzo popularne owoce Lychee, Mango czy Rambutanu. Także warzywa Pędy Bambusa słynące z niskiej kaloryczności oraz mocnych antybakteryjnym działaniu. W formie mrożonej trawa cytrynowa cała jak i krojona w paczkach po 100g i 250g. Orzechy ziemne idealny dodatek do orientalnych potraw często smażona na woku z solą dająca niezwykle mocny smak. Swieże warzywa jak azjatycka kolendra czy Tajska bazylia są esencją smaku flagowych potraw przylatują drogą lotniczą stąd z uwagi na zachowanie świeżości są produktem dostępnym na zamówienie i z odbiorem osobistym.

Produkt dodany do koszyka. Zamknij Do koszyka