100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
namocz w wodzie prze 3-5 minutgotuj we wrzącej wodzie prze 2-3 minuty, wypłucz pod zimną wodą i odcedźpodawaj z zupąDo smażenia:
namocz w wodzie o temperaturze 60°C (proporcje gorącej wody do zimnej wynoszą 2:1) przez 10 minut, odcedźpodsmaż pozostałe składniki, na koniec dodaj makaron.Do jedzenia na zimno:
namocz w wodzie przez 3-5 minutgotuj we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty, wypłucz pod zimną wodą i odcedź przez ok 5 minut
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywacza w 100 g:
Wartość energetyczna: 357 kcal
Tłuszcze: 1,18 g
w tym tłuszcze nasycone: 0,45 g
Węglowodany: 79,1 g
w tym cukry: 0,91 g
Białko: 7,47 g
Sól:133 mg
Błonnik: 0,9 g
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Masa netto: 250 g +/-4%
Skład: soja, woda
Produkt naturalny, bez chemicznych dodatków
Produkt zawiera alergeny: soja
Tofu jest bogatym źródłem białka, które ma szczególne zastosowanie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest bogate w roślinne tłuszcze.
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w...
Opis produktu
Brak MSG. Bez konserwantów. Nie dodano kolorów. Kryształki soli mogą naturalnie pojawiać się w wysokiej jakości sosie rybnym. Te kryształki soli są nieszkodliwe.
Ocet ryżowy Trung Thanh jest fermentowany z ryżu, produkowany na linii technologii naturalnej fermentacji, która jest pasteryzowana pod wysokim ciśnieniem i w temperaturze 1100C lub również w technologii pasteryzacji wysokociśnieniowej. Dlatego produkty z octu ryżowego TrungThanh zawsze zapewniają jakość higieny i bezpieczeństwa żywności, a jednocześnie...
Marka: Asia-foods
Kraj pochodzenia: Wietnam
Opis: Importowane z Wietnamu, krewetki Asia-foods od wielu lat mają silną pozycję na polskim rynku Azja Horeca dzięki dobrej jakości.
Krewetki to morskie skorupiaki słodkowodne. Mają bardzo smaczne mięso i są jednymi z najpopularniejszych owoców morza. Mają szerokie zastosowanie - pieczone, grillowane,...
Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny...
Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun.
Skład: mąka ryżowa, woda
Przepisy i zastosowania: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt należy...
Bánh hỏi to wietnamskie danie składające się z ryżowego makaronu utkanego w misterne wiązki i często zwieńczonego posiekaną szalotką lub czosnkiem smażonym na oleju, podawane z bezpłatnym daniem mięsnym. Nitki makaronu są zwykle tak cienkie jak wykałaczka; konsystencja jest wystarczająco jędrna, aby makaron się nie rozpadał, ale nie jest wcale lepki, aby...
Bánh hỏi to wietnamskie danie składające się z ryżowego makaronu utkanego w misterne wiązki i często zwieńczonego posiekaną szalotką lub czosnkiem smażonym na oleju, podawane z bezpłatnym daniem mięsnym. Nitki makaronu są zwykle tak cienkie jak wykałaczka; konsystencja jest wystarczająco jędrna, aby makaron się nie rozpadał, ale nie jest wcale lepki, aby...
Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny...
Makaron ryżowy, używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup i smażenia z dodatkami (np.zupa Pho i Pad Thai), takie jak warzywa czy mięso.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Makaron ryżowy jest używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Tajski marki FARMER jest najlepszy do pad thai.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Makaron jest bardzo smaczny, jest miękki i łatwy do pogryzienia bez zgniatania. Po ugotowaniu z bulionem poczujesz połysk i słodycz makaronu, ponieważ jest zrobiony z pysznych składników ryżowych. Mi Chu jest surowcem do przetwarzania wielu różnych pysznych dań, takich jak: miska makaronu wieprzowego, makaron wołowy smażony, a zwłaszcza nadaje się do dań...
Tradycyjny chiński makaron ryżowy do zup, smażenia i sałatek
Kraj pochodzenia: Wietnam
Skład: mąka z ryżu 100%
Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny
Ciasto z białego ryżu od Chang Li Sheng to suszone plasterki ryżu wykonane z ryżu i wody. Ciasto jest najpierw gotowane na parze, a następnie zagniatane, aby gluten był dobrze uwolniony, a ciasto stało się elastyczne i lepkie. Są skręcone kawałki, które kroi się na kawałki lub kroi w plasterki. Struktura jest ciągliwa i lepka. W kuchniach azjatyckich...
Składniki: mąka ryżowa 87%, woda.
Opis: Makaron ryżowy używany w prawie wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu i jest lekkostrawny. Bardzo dobre do zup, możemy również smażyć z dodatkami takimi jak warzywa czy mięso.
Makaron ryżowy w formie nitek. Używany w niemal wszystkich kuchniach orientalnych. Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Idealny do zup, możemy też go usmażyć z dodatkami, jak warzywa czy mięso. Podstawa wietnamskiej potrawy Bun.
Makaron z manioku produkowany jest z mąki maniokowej. Często smażony bezpośrednio w suchym stanie na głębokim tłuszczu znacznie zwiększa swoją objętość, stając się lekkim i kruchym. Używany jest jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelakich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.