100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Makaron instant, który doskonale sprawdza się w potrawach z woka. Jeżeli będziemy go przyrządzać właśnie w woku, nie należy go gotować a jedynie namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie, wtedy nie poskleja się przy smażeniu.
Chiński makaron błyskawiczny / Chinese quick cooking noodles. 500g
Producent: Spring Happiness, Produkcja: Czechy
Zdjęcia pochodzą z naszego bloga, gdzie znajdziecie przepisy z chińskim makaronem pszennym
Makaron instant, który doskonale sprawdza się w potrawach z woka. Jeżeli będziemy go przyrządzać właśnie w woku, nie należy go gotować a jedynie namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie, wtedy nie poskleja się przy smażeniu.
Instrukcja przyrządzenia z opakowania:
smażenie: zamocz makaron w ciepłej wodzie na 15-25 minut, potem odsącz i makaron będzie gotowy do smażenia.
gotowanie: dodaj makaron do gotującej się wody i gotuj przez 5-7 minut.
Makaron nie zawiera żadnych sztucznych dodatków w przeciwieństwie do makaronów w zupkach błyskawicznych.
To jeden z trzech typowych japońskich makaronów (Udon, Soba, Ramen). Makaron Udon jest zrobiony z mąki pszennej, najgęstszego rodzaju makaronu w Japonii (średnica jest tak duża, jak czubek pałeczek), bardzo gładkiego, ciągnącego się, miękkiego, wygodnego na pożywny szybki posiłek. Zwykle podawane z dashi, smażonymi potrawami, jajkami, owocami morza,...
Masa netto: 300g
Skład: mąka pszenna, modyfikowana skrobia z tapioki, sól, regulator kwasowości, woda
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: mąka pszenna.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Makaron Sanuki Udon to propozycja dla osób lubiących eksperymentować z daniami kuchni wschodniej. Produkt ten jest tradycyjnym japońskim makaronem w formie długich, cienkich nitek, który stanowi podstawowy dodatek dla wielu orientalnych zup.
Uwaga: To produkt z kategorii "Mrożonki". Do pakowania mrożonek polecamy wybrać dodatkowe "pojemnik styropianowy":...
Makaron bez jajek
Nowa nowoczesna technologia
Chiński wstępnie ugotowany makaron z szybkim przygotowaniem
Pakiet Gastro
15 kg/karton
Makaron bez jajek jest bezsmakowy i jest idealnym podstawowym składnikiem azjatyckich przepisów. Ten makaron bez jajek nadaje się do restauracji, stołówek szkolnych, szpitali, dużych barów z przekąskami. Są naszym najlepiej...
Makaron bez jajek
Nowa nowoczesna technologia
Chiński wstępnie ugotowany makaron z szybkim przygotowaniem
Pakiet Gastro
15 kg/karton
Makaron bez jajek jest bezsmakowy i jest idealnym podstawowym składnikiem azjatyckich przepisów. Ten makaron bez jajek nadaje się do restauracji, stołówek szkolnych, szpitali, dużych barów z przekąskami. Są naszym najlepiej...
Makaron Udon jest zrobiony z mąki pszennej, najgęstszego rodzaju makaronu w Japonii (średnica jest tak duża, jak czubek pałeczek), bardzo gładkiego, ciągnącego się, miękkiego, wygodnego na pożywny szybki posiłek. Zwykle podawane z dashi, smażonymi potrawami, jajkami, owocami morza, mięsem i warzywami. ... Waga netto: 200g/sztukę. Skład: mąka pszenna,...
Suszony makaron po chińsku, który jest wytwarzany z najlepszej chińskiej mąki pszennej. Zjedzenie jednego gorącego makaronu pekińskiego jest całkiem przyjemne, smak pszenicy może obudzić twoje pąki.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
To jeden z trzech typowych japońskich makaronów (Udon, Soba, Ramen). Makaron Udon jest zrobiony z mąki pszennej, najgęstszego rodzaju makaronu w Japonii (średnica jest tak duża, jak czubek pałeczek), bardzo gładkiego, ciągnącego się, miękkiego, wygodnego na pożywny szybki posiłek. Zwykle podawane z dashi, smażonymi potrawami, jajkami, owocami morza,...
Makaron ramen różni się od innych rodzajów makaronów, makaron ramen jest wytwarzany z mąki pszennej, wody, soli i popiołu. Woda z popiołu chińskiego pomaga zwiększyć twardość i nadać makaronowi charakterystyczny smak i żółty kolor.
świeży makaron ramen do przygotowania ciekawych potraw japońskich i koreańskich.
Makaron ramen ma różne kształty i długości,...
Soba to japońska nazwa gryki. Zwykle odnosi się do cienkiego makaronu z mąki gryczanej lub połączenia mąki gryczanej i mąki pszennej (Nagano soba). Kontrastują z grubym makaronem pszennym, znanym jako udon. Soba może być podawana na ciepło lub na zimno. Niektóre popularne dania z makaronem soba: Tanuki Soba,Tsukimi Soba ,Tororo Soba, Nanban soba,Tempura...
To jeden z trzech typowych japońskich makaronów (Udon, Soba, Ramen). Makaron Udon jest zrobiony z mąki pszennej, najgęstszego rodzaju makaronu w Japonii (średnica jest tak duża, jak czubek pałeczek), bardzo gładkiego, ciągnącego się, miękkiego, wygodnego na pożywny szybki posiłek. Zwykle podawane z dashi, smażonymi potrawami, jajkami, owocami morza,...
Makaron błyskawiczny to jeden z najpopularniejszych makaronów w kuchni chińskiej. Jego niepowtarzalny smak i właściwości (które pozwalają na użycie tego makaronu praktycznie do każdego rodzaju potraw) sprawiają, iż ma on wielu wielbicieli na całym świecie.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Kraj pochodzenia:...
Makaron soba można łatwo odróżnić od innych rodzajów makaronów po ich ciemnobrązowym kolorze, ponieważ głównym składnikiem makaronu soba jest mąka gryczana, która nie zawiera glutenu. Jednak niektóre restauracje często dodają mąkę do swoich przepisów, aby makaron był twardszy. Soba można stosować o każdej porze roku: Zimny makaron soba latem: po...
Makaron instant, który doskonale sprawdza się w potrawach z woka. Jeżeli będziemy go przyrządzać właśnie w woku, nie należy go gotować a jedynie namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie, wtedy nie poskleja się przy smażeniu.