Masa netto: 150 g
Skład: mąka pszenna, proszek sojowy i woda
Produkt zawiera alergeny: soja, pszenica
Opis: Laski z soi PHU CHUC- (Yuba jap., Fu Zhu chin., dried bean curd ang., tofu Fong Toa hoo taj.) są produkowane ze skórki mleka sojowego, które powstało w procesie podejmowania tofu. Gdy mleko sojowe jest delikatnie podgrzewane na płytkiej, otwartej patelni w 80-90°C, tworzy się stopniowo kremowa żółta błonka (zwana Yuba). W Chinach ta forma Yuba nazywa się fuzhu; fu jest drugi znak w słowie tofu i Zhu znaczy "bambus", ponieważ przypomina pędy bambusa. Yuba jest bogate w białko i wiele substancji odżywczych niezbędnych dla zdrowia człowieka, takich jak nienasycone kwasy tłuszczowe, wapń, fosfor i witaminy z grupy B..
Przepis i zastosowanie: Jest idealnym dodatkiem diety wegetariańskiej. Przed gotowaniem trzeba moczyć w wodzie.
Sposób przechowywanie:Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego w chłodnym, suchym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektoriat Sanitarny