100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Te łyżki do degustacji są idealne do zup, płatków śniadaniowych, dipów, przypraw, chili i niektórych małych produktów spożywczych. Te łyżki są wykonane z porcelany kostnej, rodzaju najwyższej jakości bezołowiowej i nietoksycznej ceramiki, odpornej na wióry, bardziej wytrzymałej niż kamionka
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Masa netto: 250 g +/-4%
Skład: soja, woda
Produkt naturalny, bez chemicznych dodatków
Produkt zawiera alergeny: soja
Tofu jest bogatym źródłem białka, które ma szczególne zastosowanie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest bogate w roślinne tłuszcze.
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w...
Masa netto: 1 kg
Skład: ryż jaśminowy 100%
Opis: Ryż biały jaśminowy jest długoziarnistym, niezwykle aromatycznym ryżem, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i...
Sos rybny składa się z ryb (sardeli), soli i cukru. Wilgoć sardeli lub innych ryb jest wydobywana z ryb za pomocą miesięcy soli i fermentacji na słońcu. I dlatego sos rybny tak mocno smakuje w rybach.
Masa netto: 200g
Skład: 100% cukier palmowy
Opis: Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i...
Masa netto: 400g
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Massaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: czerwone...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Produkt zawiera...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Masa netto: 400g
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Massaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Zielona pasta curry powstaje z pikantnych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra to z kolei dodatek, dzięki któremu pasta nabiera egzotycznego, charakterystycznego smaku i aromatu. Pasta ta jest powszechnie stosowana w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw.
Składniki: zielone chili,...
Masa netto: 1 kg
Skład: chilli czerwone 20%, czosnek, szalotka, sól, trawa cytrynowa, kmin, ziarna kolendry, galangal, kolendra
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny: kolendra, kmin
Opis: Matsaman curry pochodzi z południowej Tajlandii i różni się od innych tajskich curry, w których można łatwo wykryć indyjskie wpływy (wyróżnia...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: czerwone...
Czerwona pasta curry powstaje na bazie papryczek chili z dodatkiem galangalu, czosnku i cebuli. Ma wykwintny, pikantny smak i aromat dzięki czemu jest powszechnie wykorzystywania w przyrządzaniu dań nie tylko kuchni orientalnej, ale również tradycyjnej. Wyśmienicie podkreśla smak mięsa, a możliwości jej zastosowania są nieograniczone.
Skład: czerwone...
Skład: suszone czerwone papryki chilli, trawa cytrynowa, szalotka, sól,czosnek, galangal, fasola mung, pasta krewetkowa, skórka limonki, kaffir, ziarna kolendry, kmin rzymski, pieprz.
Produkt zawiera alergen: krewetki
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Oryginalna tajska zielona pasta curry wyprodukowana jest na bazie ostrych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra, stanowią z kolei dodatek, dzięki czemu pasta zyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak i aromat. Pasta ta jest powszechnie wykorzystywana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju...
Skład: suszone czerwone papryki chilli, trawa cytrynowa, szalotka, sól,czosnek, galangal, fasola mung, pasta krewetkowa, skórka limonki, kaffir, ziarna kolendry, kmin rzymski, pieprz.
Produkt zawiera alergen: krewetki
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym...
Zielona pasta curry wyprodukowana jest na bazie ostrych zielonych papryczek chili, które nadają jej odpowiedniej ostrości. Trawa cytrynowa, limonka i kolendra, stanowią z kolei dodatek, dzięki czemu pasta zyskuje egzotyczny, charakterystyczny smak i aromat. Pasta ta jest powszechnie wykorzystywana w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw.
Certyfikat...
Żółta pasta curry jest łagodniejszym zamiennikiem czerwonej, a jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa. Jest polecana smakoszom kuchni orientalnej, którzy niezbyt znoszą nadmierną ostrość. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.