E-SKLEP:
539 572 395

POPULARNE PRZEPISY

Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Szukasz jakiegoś przepisu, którego tu nie ma? Wyślij do nas na przepisy@asiatasty.pl!
  • Ryba z sake i miso

    fot. Flickr/ ephemera✘sinfonia™
    fot. Flickr/ ephemera✘sinfonia™
    Opłucz rybę, jeśli była mrożona, przelej przez nią wrzątek, aby pozbyć się zapachu po mrożeniu. Natrzyj solą i odstaw na 15 minut. Połowę imbiru połóż na spód naczynia do pieczenia, na to rybę. Wymieszaj dokładnie składniki sosu i wylej na rybę, odstaw na 15 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni przez 10 minut. Połóż pozostały imbir na rybę, przykryj naczynie folią i wstaw czytaj dalej...
  • Grillowana makrela z dipem z daikon

    fot. Flickr/ Nemo's great uncle
    fot. Flickr/ Nemo's great uncle
    Cytryna nie tylko nadaje rześkość rybie, ale także soczystość. Podczas ścierania, daikon może puścić sok. Smak może być gorzki, więc sprawdź, czy chcesz go dodać do sosu. Opłucz rybę i usuń czarne membrany na ścianach żołądka. Osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem obie strony, równomiernie wcieraj w filet. Pozostaw w lodówce na 30 minut, czytaj dalej...
  • Pudding jajeczny

    fot. Flickr/ Toby Oxborrow
    fot. Flickr/ Toby Oxborrow
    TAGI Chinydeser
    Pogrzej mleko i rozpuść cukier, wystudź. Roztrzep jajka i dodaj do mleka. Przelej przez sito, by pozbyć się piany. Wstaw naczynie to gotowania na parze do garnka, możesz też użyć parowaru. Przykryj garnek i zagotuj wodę. W tym czasie delikatnie przelej miksturę do miseczek, by uniknąć powstania pianki. Przykryj każde naczynie folią. Na małym ogniu trzymaj przez 15 minut, na średnim przez 3, czytaj dalej...
  • Krewetki w panierce

    Asia Tasty
    Asia Tasty
    Krewetki umyć, obrać zostawiając ogonek, rozciąć grzbiet i wyciągnąć czarny pasek. Nożyczkami zrobić na brzuchu 5 poziomych nacięć (krewetki pozostaną proste). Zamarynować w cebuli i czosnku bez przypraw (panierka i sos będą odpowiednie). Wsyp większość panierki do miski, dodaj pół łyżeczki kurkumy dla wzmocnienia smaku. Dodaj powoli czytaj dalej...
  • Kurczak w cieście kokosowym - od Oli

    Asia Tasty
    Asia Tasty
    Z mleka, mąki, jajek, proszku do pieczenia, cukru i soli wyrób gładkie ciasto. Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszaj. W głębokim naczyniu rozgrzej olej. Kawałki kurczaka wrzuć do ciasta i delikatnie nałóż łyżką. Usmaż ze wszystkich stron na złoto. czytaj dalej...