E-SKLEP:
539 572 395

POPULARNE PRZEPISY

Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Szukasz jakiegoś przepisu, którego tu nie ma? Wyślij do nas na przepisy@asiatasty.pl!
  • Miso z cebulą

    fot. Flickr/ Kari Sullivan
    fot. Flickr/ Kari Sullivan
    Cebulę pokrój na piórka. Rozcieńcz miso z 3-4 łyżkami wody, odstaw na bok. Podsmaż czosnek, dorzuć cebulę, wlej sake i duś przez ok 3 minuty.Wlej wodę, miso i gotuj zupę pod przykryciem przez 10 minut. Posyp szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem. Możesz podać z rozmarynem. czytaj dalej...
  • Pad Thai z krewetkami

    Przygotowanie: Sosu: Wodę wlać do garnka i zagotować. Dodać pastę z tamaryndowca, a następnie cukier, sos rybny, koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Po ponownym doprowadzeniu do wrzenia gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 min. czytaj dalej...
  • Tofucznica

    Umyte tofu pokrusz, cebulę pokrój w plastry, pomidor w kostki, a szczypiorek posiekaj. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju zeszklij cebulę, następnie dodaj tofu i podsmaż do uzyskania złotego koloru. Dodaj sos rybny, ostrą paprykę i kurkumę. Dodaj pomidory i szczypiorek. Podawaj ciepłe ze świeżo zmielonym pieprzem. czytaj dalej...
  • Paella z kombu

    Namocz kombu w wodzie przez ok 30 minut, aż zmiękną. Przepłucz ryż i zalej wodą. Usuń piasek z małży poprzez namoczenie w osolonej wodzie. Potnij kombu na kwadraty, a cebulę i czosnek zmiażdż. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj krewetki i kalmary. Gdy krewetki i kalmary będą ugotowane, dodaj ryż i duś. Gdy ryż stanie się przezroczysty, dodaj czytaj dalej...
  • Spaghetti umami

    fot. www.kurakonusa.com
    fot. www.kurakonusa.com
    Namocz kombu w wodzie przez ok 30 minut, aż zmiękną. Potnij kombu na cienkie paski, szpinak na kęski. Ugotuj spaghetti. Na maśle podsmaż krewetki i szpinak. Jak krewetki zaróżowieją, dodaj makaron i kombu, dokładnie wymieszaj. czytaj dalej...