E-SKLEP:
539 572 395

POPULARNE PRZEPISY

Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Szukasz jakiegoś przepisu, którego tu nie ma? Wyślij do nas na przepisy@asiatasty.pl!
  • Tofu stir-fry

    Fot. Flickr.com/ Bobbi Bowers
    Fot. Flickr.com/ Bobbi Bowers
    Brokuł, marchewkę i usmażone na chrupko tofu pokrój w kostkę ok 1 cm, cebulę na krążki. Podsmaż czosnek z cebulą, wrzuć brokuł i marchewkę. Wymieszaj ze sobą składniki przypraw poza solą i wlej do patelni. Dorzuć tofu. Podsmaż przez ok 2 minuty. Jeśli chcesz, aby warzywa były bardziej miękkie, duś na małym ogniu przez 1-2 minuty (dolej wodę, jeśli potrzeba). Dopraw solą do smaku na sam koniec i czytaj dalej...
  • Wasabi nori

    Fot. www.thekitchn.com/ Emma Christensen
    Fot. www.thekitchn.com/ Emma Christensen
    TAGI Japonia
    Rozgrzej piekarnik do 120°C. Wymieszaj wodę z wasabi w małej misce aż do rozpuszczenia. Wasabi ma tendencję do opadania na dno, więc musisz co jakiś czas powtórzyć czynność. Złóż płat nori na pół i rozłóż. Nałóż do środka wasabi za pomocą pędzelka i posyp solą. Ściśnij mocno obie połówki, nałóż wasabi na wierzch, pokrój na 6 części i połóż na papier do pieczenia. Paski mogą czytaj dalej...
  • Naleśniki jajeczne

    fot. flickr.com/Alpha
    fot. flickr.com/Alpha
    TAGI Chiny
    Dodaj pieprz do jajka i dokładnie ubij. W misce wymieszaj mąki z solą. Wlej wodę na środek i powoli wymieszaj, aby nie powstały grudki. Wlej ¼ jajka i wymieszaj na gładką masę. Dodaj szczypiorek i pozostałe jajko. Na rozgrzaną patelnię nałóż cienką warstwę oleju. Zmniejsz ogień. Wlej ciasto i rozłóż czytaj dalej...
  • Pierogi jajeczne w sosie ostrygowym

    fot. flickr.com/Daniel
    fot. flickr.com/Daniel
    Wymieszaj wszystkie przyprawy z mielonym mięsem. Rozgrzej patelnię z łyżką oliwy na małym ogniu. Delikatnie połóż 1 łyżkę rozbełtanego jajka i od razu 1 łyżeczkę nadzienia. Złóż jajko na pół i delikatnie naciśnij pieroga, aby przykleiły się brzegi. Usmaż z obu stron na rumiano. Powtórz do wykończenia składników, powinno wyjść ok 12 pierogów. czytaj dalej...
  • Wegańskie pierogi z tofu

    Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni. Wrzuć marchewkę, cebulę, szczypiorek i imbir. Przesmaż przez 3-5 minut, aż zmiękną. Dodaj tofu i wymieszaj. Możesz szpatułką jeszcze bardziej rozdrobnić tofu. Mieszanka powinna być puszysta, ale sucha. Gotuj przez 3-5 minut, aż tofu będzie suche. Dodaj sos sojowy i olej sezamowy, mieszaj przez kolejne 1-2 minuty, aby połączyć smaki. Odstaw czytaj dalej...