E-SKLEP:
539 572 395

POPULARNE PRZEPISY

Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Szukasz jakiegoś przepisu, którego tu nie ma? Wyślij do nas na przepisy@asiatasty.pl!
  • Wieprzowina sate

    fot. flickr.com/ insatiablemunch
    fot. flickr.com/ insatiablemunch
    Składniki sosu sate posiekać. Podsmażyć trawę cytrynową do wydzielenia się aromatu. Dodać czosnek, po 2 minutach dodać papryczki. Dodać 1 łyżkę cukru, ½ łyżeczki soli, 2 łyżki sosu rybnego. Gotować 3-4 minuty, aż delikatnie zgęstnieje. Można dłużej trzymać, jeśli jest szczelnie przechowywany w chłodnym miejscu. Jednak najlepiej zużyć w krótkim odstępie czasu. czytaj dalej...
  • Bò lá lốt - wołowina w liściach betel

    W dużej misce wymieszaj mielone mięso, przyprawy i orzeszki, odstaw na 30 minut. Oderwij każdy liść betel od gałązki, umyj dokładnie i delikatnie wysusz. Połóż liść ciemniejszą stroną na dół, nałóż ok 1 łyżkę nadzienia na początku liścia i zwijaj prawie do końca. Zrób dziurkę na środku i włóż tam szypułek. Możesz nadziać na patyczki od szaszłyka i grillować albo upiec w 180 stopniach przez 15-20 czytaj dalej...
  • Bún chả Hà Nội

    Marynata: 3 łyżki cukru rozpuść w niewielkiej ilości przegotowanej wody na patelni i gotuj aż lekko zbrązowieje. Dodaj niewielką ilość wody, zagotuj wszystko. Uważaj, aby nie przypalić za mocno, bo mięso uzyska nieładny kolor. Boczek pokrój na cienkie plasterki. Dodaj przygotowaną marynatę, cukier, sos rybny, sos ostrygowy, czytaj dalej...
  • Kulki Dango

    annapgk.blogspot.com
    annapgk.blogspot.com
    Orzechy pognieść na miazgę, najlepszy do tego jest moździerz japoński SURIBACHI, choć ja z braku takiego wykorzystałam moździerz afrykański. Pastę przełożyć do dużej miski, gdzie później doda się kulki, dlatego powinna być odpowiednio duża. Do masy powstałej z utarcia orzechów dodajemy trochę wrzącej wody, cukier oraz sól. To tworzy gęstą słodką i smakowitą pastę. czytaj dalej...
  • Piramidki bánh giò

    Do wywaru z kości przesiać mąki i dokładnie wymieszać, aby uzyskać gładką masę. Wstawić na mały ogień i mieszać ciągle, aby nie powstawały grudki. Zdjąć z ognia, gdy masa zgęstnieje tak, by utrzymać pionowo łyżkę, i uzyska biały kolor. Grzyby namocz w ciepłej wodzie, potem drobno posiekaj. Rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni i czytaj dalej...