E-SKLEP:
539 572 395

POPULARNE PRZEPISY

Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Szukasz jakiegoś przepisu, którego tu nie ma? Wyślij do nas na przepisy@asiatasty.pl!
  • Aojiru - napój witalny

    fot. Flickr/ kc7fys
    fot. Flickr/ kc7fys
    Zetnij garść trawy na ok 2,5 cm od ziemi, odetnij końcówki komatsuma, wstaw wszystkie składniki do lodówki, by uwolniło zapach. Umyj dokładnie. Zawiń trawę w jarmuż, aby nie leciała na boki i wrzucaj składniki po kolei do sokowirówki. Nalej do szklanek i ciesz się porcją zdrowia! czytaj dalej...
  • Ziemniaki po bombajsku

    Zalej ziemniaki wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut, do miękkości. Odcedź i trochę wystudź. Na dużej patelni rozpuść ghee. Podpraż nasiona kminku, dołóż zielone chilli i imbir. Dorzuć chilli i kolendrę w proszku. Wrzuć ziemniaki i duś przez ok 5 minut. Dopraw amchoor i solą. Gotuj przez czytaj dalej...
  • Enoki zawijane w bekonie

    fot. Flickr/ boonnaree2008
    fot. Flickr/ boonnaree2008
    Rozgrzej piekarnik do 220 st. Wyłóż blachę pergaminem, ułóż boczek 3 cm od siebie. Ustaw grzyby na boczku, na to dymkę i marchewkę oraz dopraw pieprzem. Zawiń w ciasny rulon i zabezpiecz wykałaczkami. Upiecz przez 18 minut albo aż boczek będzie rumiany i chrupiący. Wyłóż na ręcznik papierowy i wyjmij wykałaczki. Podawaj gorące z sosem. czytaj dalej...
  • Kurczak w sosie kokosowym z trawą cytrynową

    Pokrój kurczaka na kęski. Zamarynuj przez 15-30 minut. Pomidory pokrój na ćwiartki. Odetnij zieloną część i końcówkę trawy cytrynowej. Przetnij wzdłuż łodygę, zostawiając 1/3 góry nietkniętą. Rozcieńcz kokos z wodą, mieszając w 1 łyżce na raz, by uniknąć grudek. Dodaj pozostałe składniki sosu, uduś porządnie i odstaw. czytaj dalej...
  • Lody z mango

    fot. Flickr/ Jessica Merz
    fot. Flickr/ Jessica Merz
    W misce ubij żółtka z cukrem, do uzyskania puszystej pianki. Rozgrzej mleko w rondlu, następnie powoli wlewaj do pianki jajecznej przez cały czas ubijając. Przełóż wszystko z powrotem do rondla, gotuj na małym ogniu do zgęstnienia przez cały czas mieszając. Odstaw na bok do wystudzenia. czytaj dalej...