E-SKLEP:
539 572 395

POPULARNE PRZEPISY

Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Szukasz jakiegoś przepisu, którego tu nie ma? Wyślij do nas na przepisy@asiatasty.pl!
  • Wegańskie sajgonki

    Wymieszaj składniki sosu i odstaw na 1-2 godziny, by smaki się połączyły. Rozgrzej olej w woku i podsmaż warzywa przez około 2 minuty. Dodaj odsączony makaron sojowy, pocięty na krótsze nitki. Dodaj sól, cukier i pieprz. Smaż przez kolejne 1-2 minutę, odstaw do wystudzenia. czytaj dalej...
  • Kalmary w soli i pieprzu

    fot. Flickr/ Alpha
    fot. Flickr/ Alpha
    Oddziel głowę od ciała, a także każdą mackę od siebie. Dokładnie oczyść usuwając również skórkę. Pokrój głowę na krążki. Zmieszaj sól i pieprz z mąką, posyp całość i rozprowadź dokładnie. Smaż na głębokim oleju na rumiano. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj posypane kolendrą lub szczypiorkiem. czytaj dalej...
  • Faszerowany omlet

    fot. Flickr/ Chris Harber
    fot. Flickr/ Chris Harber
    Rozgrzej olej na patelni, wrzuć czosnek i cebulę, smaż przez 3-4 minuty. Dodaj kurczaka i podsmaż przez 7-10 minut aż delikatnie się zrumieni. Dodaj sos rybny, cukier, pomidory i pieprz do smaku. Duś przez 5-8 minut, aż sos zgęstnieje. Wymieszaj z posiekaną kolendrą i odstaw na bok. czytaj dalej...
  • Wołowina bulgogi

    Oczyść mięso z pozostałej krwi (wystarczy przycisnąć ręcznik papierowy), pokrój na bardzo cienkie plasterki. Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i dorzuć mięso. Dolej olej sezamowy, delikatnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 1 godzinę w temperaturze pokojowej albo w lodówce na dłużej. czytaj dalej...
  • Kotlet rybny

    fot. Flickr/ Jeremy Keith
    fot. Flickr/ Jeremy Keith
    Wszystkie składniki powinny być rozmrożone. Rybę i kalmary pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do mielenia razem z krewetkami przez 30-60 sekund. Odstaw na bok. Zmiel wszystkie warzywa przez 10 sekund, dodaj do owoców morza. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Za pomocą 2 łyżek uformuj kulki i czytaj dalej...