100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Te łyżki do degustacji są idealne do zup, płatków śniadaniowych, dipów, przypraw, chili i niektórych małych produktów spożywczych. Te łyżki są wykonane z porcelany kostnej, rodzaju najwyższej jakości bezołowiowej i nietoksycznej ceramiki, odpornej na wióry, bardziej wytrzymałej niż kamionka
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.
Anyż to roślina o mocnym, korzennym aromacie oraz smaku, często mylonym z koprem czy pietruszką. W gastronomii anyż stosowany jest jedynie w formie zasuszonej, jako przyprawa do różnego rodzaju potraw mięsnych, słodkich wypieków, czy gotowanych warzyw. Podstawa zupy Pho. Od wieków również ceniony jest za swoje właściwości lecznicze - pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, oddechowy, pomaga w różnego rodzaju infekcjach oraz jest powszechnie stosowany w dermatologii.
Skład: Kwiat anyżu 100%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania, zalecamy przesypać zawartość do słoika lub pojemnika z wieczkiem.
Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Zrobiony z aromatycznego czosnku z Wietnamu, ten granulowany czosnek jest najlepszym substytutem świeżych goździków. Granulowany czosnek ma grubszą konsystencję niż czosnek w proszku, co oznacza, że jest mniej podatny na zbrylanie się w połączeniu z płynami lub innymi przyprawami. Pół łyżeczki granulowanego czosnku odpowiada jednemu świeżemu ząbkowi...
Masa netto: 500 g
Skład: papryka cała suszona 7-9 cm
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Suszona papryka chili. Idealna przyprawa do rożnego rodzaju dań, nadająca potrawom wyrazistej ostrości.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 200g
Skład: 100% cukier palmowy
Opis: Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i...
Doskonały zamiennik świeżego produktu. Trawa cytrynowa to zioło o podłużnych liściach, które wyglądem przypomina trawę- stąd też ta nazwa. Jest bardzo popularna w kuchni południowoazjatyckiej. Może stanowić doskonały dodatek aromatyzujący do sałatek, curry, marynat, zup czy deserów.
Masa netto: 200g/opk
Skład: kurkuma w proszku
Opis: wieloletnia roślina, której kłącze od wielu lat było używane w celach leczniczych, jako barwnik do żywności oraz znana "przyprawa życia", szeroko używana w kuchni indyjskiej.
Sposób przechowywania: Produkt należy trzymać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Skład: anyż, cynamon, goździk, owoce kopru włoskiego, pieprz biały
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Pieprz czarny mielony jest przyprawą wszechstronnie stosowaną do mięs, zup, sosów, bulionów, marynat, a także serów. Dzięki niemu codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, która nadaje potrawom...
Baza z zupy tamaryndowej ma cudownie kwaśny smak zaczerpnięty ze świeżej i dobrze dobranej tamaryndowca. Każda tamarynda została starannie i starannie wybrana z drzewa, aby zapewnić smak, który zna i kocha Twoja rodzina! Przyprawa Por Kwan do Bazy Zupy Tamaryndowej to dobry sposób na rozpoczęcie dnia. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu; wystarczy dodać...
Masa netto: 500 g
Skład: 100 % imbir w proszku.
Opis: Imbir jest cennym źródłem białka, wapna, magnezu i żelaza, a jego właściwości lecznicze od tysiącleci znajdują zastosowanie w medycynie domowej. W Polsce najczęściej wykorzystywany jest w formie zmielonej, który najlepiej nadaje się do słodkich potraw.
Sposób przechowywania: Produkt należy...
Masa netto: 500 g
Skład: kora cynamonu
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: brak.
Opis: Kora cynamonu zdecydowanie dłużej od zmielonego utrzymuje swój niepowtarzalny smak i aromat. Ma intensywny słodko-korzenny smak, który wyśmienicie nadaje się nie tylko do deserów czy gorących napojów, ale rownież do niektórych rodzajów potraw...
Skład: 100% rock cukier
Kraj pochodzenia: Wietnam
Naukowa nazwa cukru kamiennego to sacharoza. Podobnie jak cukier granulowany, cukier kamienny wytwarzany jest z trzciny cukrowej, buraków cukrowych, jaggery...
Jest używany jako składnik do gotowania, do przygotowywania napojów, jako powszechna przyprawa w gotowaniu np.: pieczenie ciast, cukierków,...
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Pieprz seczuański to niewielkie, suszone owoce, które wbrew pozorom nie są spokrewnione z popularnym pieprzem czarnym. Jest bardziej aromatyczny i ma cytrynowy posmak oraz jest mniej piekący w smaku. Stanowi popularną chińską przyprawę, szczególnie często stosowaną w regionie Seuczan (stąd jego nazwa) w połączeniu z anyżem i imbirem.
Masa netto: 30g
Skład: Kiminu, koriander, pieprz, cynamon, kardamon
Opis: Kminek jest nie tylko bardzo popularną przyprawą w kuchniach całego świata, ale też posiada szereg właściwości leczniczych. Łagodzi wzdęcia, kolki, bóle podbrzusza, działa moczopędnie oraz wykrztuśnie. Smak i aromat kminku jest bardzo charakterystyczny- nie można go pomylić z żadną...
Nie ma wątpliwości, że nasz MSG zapewnia potężny cios, jeśli chodzi o dodawanie smaku i podnoszenie poziomu przepyszności umami Twoich potraw. AJINORIKI MSG (M) SDN BHD produkuje MSG, który jest ściśle zgodny z międzynarodowymi specyfikacjami. Wybierz jedną z pięciu wysokiej jakości specyfikacji rozmiaru siatki; każdy z własnym opakowaniem, aby zaspokoić...
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.