100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
W chłodne dni jest bardzo odpowiedni dla ludzi do gromadzenia się wokół gorącego garnka.
Do gorącego garnka potrzebna jest minikuchenka (gazowa, węglowa lub elektryczna, kuchenka indukcyjna lub minikuchenka spirytusowa), garnek na tyle duży, by pomieścić wrzący rosół (pasta Sanwu to propozycja na rosół chiński, o bardzo ostrym smaku) , otoczony świeżymi...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: woda, odtłuszczone nasiona soi, syrop glukozowo-fruktozowy, sól, alkohol, pszenica, ekstrakt z drożdży, substancja konserwująca: E211, substancja słodząca: E 955
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu.
Przepisy i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 44 kcal
Białko: 6 g
Węglowodany: 5 g
w tym cukry: 5 g
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Sól: 13,7 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Grzyby mun to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Z wyglądu przypominją ucho - stąd ich polska nazwa: uszak bzowy. W tradycyjnej medycynie chińskiej uważane za znakomite źródło zdrowia. Wpływają na krzepliwość krwi i odporność. Znakomicie chłoną smaki i stosuje się je na zasadzie...
Shitake / Shii-take / Poku / Twardnik japoński
Jedne z najzdrowszych grzybów na świecie. Wykazują silne właściwości antynowotworowe, antybakteryjne i antywirusowe, uspokajające, regenerujące kolagen i regulujące stężenie cholesterolu we krwi, posiadają łatwo przyswajalne witaminy i minerały. Uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny....
Makaron błyskawiczny to jeden z najpopularniejszych makaronów w kuchni chińskiej. Jego niepowtarzalny smak i właściwości (które pozwalają na użycie tego makaronu praktycznie do każdego rodzaju potraw) sprawiają, iż ma on wielu wielbicieli na całym świecie.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Kraj pochodzenia:...
Makaron Zong Moc to rodzaj wermiszelu wykonanego z czystego galangalu, który nie używa wybielacza do wybielania, dzięki czemu ma nieprzezroczysty szary kolor. Często smażony bezpośrednio w suchym stanie na głębokim tłuszczu znacznie zwiększa swoją objętość, stając się lekkim i kruchym.
Używany jest jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelakich sałatek...
Gotowe pierożki Hacao to jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni orientalnej. Wypełnione są farszem z zawartością krewetek, warzyw i ryb, dzięki czemu wspaniale nadają się zarówno jako przekąska, jak i dodatek.
Marka Hacao Asiafoods to produkt wysokiej jakości, cieszący się zaufaniem klientów od wielu lat
Skład: Krewetki Sos Rybny Bambus Woda...
Kraj pochodzenia: Koreański
Marka: Samlip
Opis: Gyoza (japoński) Mandu (koreański) i Jiaozi (chiński): Knedle w kształcie półksiężyca z 3 krajów Azji Północno-Wschodniej wydają się pochodzić z chińskiego Jiaozi, ale każdy rodzaj jest inny, aby dopasować się do gustów i kultury każdego kraju. spróbujmy pierogów Mandu firmy Samlip General foods- firmy...
Wykonany z soi niemodyfikowanej genetycznie i w 100% naturalnie warzony przy użyciu tradycyjnej japońskiej technologii, bezglutenowy sos sojowy Megachef może zagwarantować Ci lepszy smak i zdrowszy wybór.
Bezglutenowy sos sojowy Megachef bezglutenowy ma wyraźny podstawowy smak, który może wzmocnić smak ulubionej potrawy, czyniąc ją niezbędną w Twojej...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ryżu lub ziaren pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości dań orientalnych. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie w...
Skład: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: Pszenica, soja
Opis: Sos teriyaki powstaje na bazie sosu sojowego, cukru i przypraw, takich jak anyż czy kmin, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Pasta sojowa jest powszechnie znana jako doenjang i jest to pasta ze sfermentowanej fasoli wytworzona z soi i solanki.
Pasta sojowa jest powszechnie używana do przygotowania zupy sojowej i może być również używana jako dodatek. Jest spożywany jako przyprawa do warzyw i do maczania.
Można go również mieszać z czosnkiem i olejem sezamowym, aby uzyskać...
Skład: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: Pszenica, soja
Opis: Sos teriyaki powstaje na bazie sosu sojowego, cukru i przypraw, takich jak anyż czy kmin, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Pasta Miso powstaje z fermentowanych ziaren soi i posiada wiele korzystnych dla zdrowia składników. Ma lekki i delikatny smak. To przede wszystkim baza dla najpopularniejszej japońskiej zupy, a także składnik wielu sosów, oraz kiszonych warzyw i mięs.
Skład: soja, sól, alkohol, woda, drożdze, ryż.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w...
Przyprawiony sos sojowy do owoców morza Lee Kum Kee pozwala cieszyć się klasyczną rybą gotowaną na parze w stylu chińskim. Po prostu dodaj ten gotowy do użycia, doprawiony sos sojowy do gotowanej na parze ryby, aby stworzyć domowe danie o jakości restauracyjnej.
Składniki: woda, cukier, sól, soja, mąka pszenna, drożdże, E 150C, wzmacniacz Amaku (E621,...
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodzący z Japonii, dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszaniny soi, pszenicy, wody oraz soli.
Sos sojowy Sen Soy, naturalnie długo warzony, idealnie nadaje się do sushi oraz mięs, owoców morza, warzyw, makaronów i ryżu. Sos sojowy Sen Soy...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: cukier, soja, pszenica, sól, woda
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych...
Masa netto: 800g
Skład: soja, mąka pszenna, cukier, sól woda, ebhancers smakowe: (E621, E627, E631), substancja konserwująca: E211
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 ml
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
*PGIS – Państwowy Graniczny Inspektorat...
Sos sojowy jest używany jako sos bazowy lub przyprawa, aby nadać potrawie słony smak. Zwykle je się go z ryżem, makaronem, sushi lub sashimi lub można go również mieszać z proszkiem wasabi do maczania. Na stole często umieszczane są butelki z sosem sojowym do aromatyzowania potrawy. Sos sojowy jest głównym składnikiem wielu popularnych na świecie sosów...
Sos sojowy ciemny. Świetnie podkreśla smak zup i sosów oraz potraw zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich.
Sos sojowy jest używany jako sos bazowy lub przyprawa, aby nadać potrawie słony smak. Zwykle je się go z ryżem, makaronem, sushi lub sashimi lub można go również mieszać z proszkiem wasabi do maczania. Na stole często umieszczane są butelki z sosem...
Wyjątkowy smak pasty sojowej "Tuong ban" sprawia, że można ją użyć do wielu potraw. Jest ceniona nie tylko ze względu na delikatny smak, ale również właściwości. Jest ważnym elementem diety wegetariańskiej, ponieważ dostarcza organizmowi białko, błonnik, żelazo, potas i magnez.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
*...
Sos sojowy Kikkoman jest znany i używany od wieków w Japonii jako dodatek do potraw. Sos sojowy Kikkoman jest jak dobre wino naturalnie warzony i fermentowany. Ta rudobrązowa, aromatyczna przyprawa może być stosowana do gotowania, a także dodawana do już gotowych dań. Świetnie się komponuje z sushi.
Opakowanie wielorazowego użytku. Wystarczy uzupełnić...
Tradycyjny sos sojowy stosowany w Indonezji. Bardzo często wykorzystywany jako zamiennik zwykłego sosu sojowego. Idealnie nadaje się do marynat, sosów oraz innych potraw kuchni orientalnej. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest słodszy, niż tradycyjny sos sojowy. Zawdzięcza to przede wszystkim dodatkiem cukru palmowego.
Sos z mielonej fasoli jest zrobiony ze sfermentowanej żółtej soi, która jest wytwarzana z niewiele więcej niż soja, pszenica i sól, zwykle zawiera dodatkowe przyprawy, w tym olej sezamowy, cukier i przyprawy. Pod względem smaku jest łagodny i słony, z naładowanym umami uderzeniem sfermentowanej soi.
Skład: cukier, soja (22%), woda, sól, mąka pszenna,...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.