Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.
Anyż to roślina o mocnym, korzennym aromacie oraz smaku, często mylonym z koprem czy pietruszką. W gastronomii anyż stosowany jest jedynie w formie zasuszonej, jako przyprawa do różnego rodzaju potraw mięsnych, słodkich wypieków, czy gotowanych warzyw. Podstawa zupy Pho. Od wieków również ceniony jest za swoje właściwości lecznicze - pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, oddechowy, pomaga w różnego rodzaju infekcjach oraz jest powszechnie stosowany w dermatologii.
Skład: Kwiat anyżu 100%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania, zalecamy przesypać zawartość do słoika lub pojemnika z wieczkiem.
Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Musi mieć, jeśli chcesz zrobić swój własny sos Pad Thai.
Często używany jako środek zakwaszający w kuchni tajskiej.
Składniki: Tamarynda 100%.
Produkt z Tajlandii
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki, zupy miso
Skład: ryż kleisty 36%, grzyby kropidlak koij (aspergillus oryzae) 6.3%, woda 28.1%, cukier 16%, alkohol 13.6%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym...
Wasabi, zwane także chrzanem japońskim to nieodłączny składnik sushi. Jego intensywnie ostry smak nadaje się również do innych dań, niekoniecznie azjatyckich.
Kardamon czarny (amoni, TSAO-QUA) jest spokrewniony z kardamonem zielony, ale o bardziej intensywnym i wyrazistym zapachu i smaku. Torebki są ok 2,5 cm długości. Dodaje się do potraw ciemnych, gulaszu, bigosu i do dań egzotycznych.
Skład: 100% rock cukier
Kraj pochodzenia: Wietnam
Naukowa nazwa cukru kamiennego to sacharoza. Podobnie jak cukier granulowany, cukier kamienny wytwarzany jest z trzciny cukrowej, buraków cukrowych, jaggery...
Jest używany jako składnik do gotowania, do przygotowywania napojów, jako powszechna przyprawa w gotowaniu np.: pieczenie ciast, cukierków,...
Cukier brązowy mielona chiński
Skład: 100% cukier brązowy
Cukier brązowy jest ulubioną przyprawą używaną do nadawania potrawom naturalnego koloru i bogatego smaku (szczególnie w ciastach i potrawach duszonych). Japończycy używają głównie brązowego cukru.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE do sklepów do obrotu.
*PGIS –...
Masa netto: 500 g
Skład: 100 % imbir w proszku.
Opis: Imbir jest cennym źródłem białka, wapna, magnezu i żelaza, a jego właściwości lecznicze od tysiącleci znajdują zastosowanie w medycynie domowej. W Polsce najczęściej wykorzystywany jest w formie zmielonej, który najlepiej nadaje się do słodkich potraw.
Sposób przechowywania: Produkt należy...
Pieprz seczuański to niewielkie, suszone owoce, które wbrew pozorom nie są spokrewnione z popularnym pieprzem czarnym. Jest bardziej aromatyczny i ma cytrynowy posmak oraz jest mniej piekący w smaku. Stanowi popularną chińską przyprawę, szczególnie często stosowaną w regionie Seuczan (stąd jego nazwa) w połączeniu z anyżem i imbirem.
Doskonały zamiennik świeżego produktu. Trawa cytrynowa to zioło o podłużnych liściach, które wyglądem przypomina trawę- stąd też ta nazwa. Jest bardzo popularna w kuchni południowoazjatyckiej. Może stanowić doskonały dodatek aromatyzujący do sałatek, curry, marynat, zup czy deserów.
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, która nadaje potrawom...
Cebula wietnamska drobna, bardzo pachnąca, suszona w plastrach; Dzięki nieograniczonym możliwościom gotowania, jego smak i aromat idealnie komponują się z niemal każdym daniem. Składniki: cebula suszona, pokrojona Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu zalecamy przelanie do słoika lub pojemnika z pokrywką....
Jednostka Miary: KILOGRAM
Skład: galangal w proszku
Opis: Galangal jest często wykorzystywany głównie jako przyprawa w kuchni azjatyckiej. Jest porównywalny do imbiru pod względe
Masa netto: 150 g
Skład: tamarynd 100%
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Opis: Sprasowane owoce z drzewa tamaryndowca, o słodko- kwaśnym smaku. Idealnie komponuje się z potrawami mięsnymi i strączkowymi. Jest bardzo cennym owocem w kulturze tajskiej.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w...
Zielony pieprz otrzymywany jest z niedojrzałych owoców pieprzu czarnego. Marynowany posiada ostry, ale jednocześnie odświeżający, unikalny smak. Dodawany w całości do potraw, szczególnie sosów ziołowych, pasztetów czy marynat.
Masa netto: 390 g
Skład: młody pieprz, cukier, sól, ocet, woda, E202.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i...
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.