Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.
Anyż to roślina o mocnym, korzennym aromacie oraz smaku, często mylonym z koprem czy pietruszką. W gastronomii anyż stosowany jest jedynie w formie zasuszonej, jako przyprawa do różnego rodzaju potraw mięsnych, słodkich wypieków, czy gotowanych warzyw. Podstawa zupy Pho. Od wieków również ceniony jest za swoje właściwości lecznicze - pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, oddechowy, pomaga w różnego rodzaju infekcjach oraz jest powszechnie stosowany w dermatologii.
Skład: Kwiat anyżu 100%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania, zalecamy przesypać zawartość do słoika lub pojemnika z wieczkiem.
Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Masa netto: 10 g
Skład: badian właściwy, goździk, kardamon, cynamon, biedrzeniec anyż, sól
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Masa netto: 10g/torebkax5
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych przypraw na...
Masa netto: 10 g
Skład: badian właściwy, goździk, kardamon, cynamon, biedrzeniec anyż, sól
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Masa netto: 10g/torebkax5
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych przypraw na...
Masa netto: 100 g
Skład: papryka cała suszona
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Suszona papryka chili. Idealna przyprawa do rożnego rodzaju dań, nadająca potrawom wyrazistej ostrości.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE...
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, która nadaje potrawom...
Kardamon czarny (amoni, TSAO-QUA) jest spokrewniony z kardamonem zielony, ale o bardziej intensywnym i wyrazistym zapachu i smaku. Torebki są ok 2,5 cm długości. Dodaje się do potraw ciemnych, gulaszu, bigosu i do dań egzotycznych.
Masa netto: 500 g
Skład: papryka cała suszona
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Suszona papryka chili. Idealna przyprawa do rożnego rodzaju dań, nadająca potrawom wyrazistej ostrości.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza...
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki, zupy miso
Skład: ryż kleisty 36%, grzyby kropidlak koij (aspergillus oryzae) 6.3%, woda 28.1%, cukier 16%, alkohol 13.6%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym...
Skład: czerwone papryczki chili, woda, kwas octowy, sól.
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Opis: Bardzo ostre wietnamskie czerwone papryczki chili w zalewie, popularny składnik azjatyckich potraw. Rewelacyjny zamiennik świeżego chili.
Przepisy i zastosowanie:
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikacja:
Certyfikat...
Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i zapachem. Idealny do kawy. Ten wystepuje w formie...
Masa netto: 500 g
Skład: papryka cała suszona mielona 100%
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny:
Opis:Papryka jest cenioną przyprawą kuchni całego świata. Ma aromatyczny zapach oraz smak: ostry i piekący lub słodki i łagodny- w zależności od jej gatunku. Jest używana do każdego rodzaju potraw, często zastępując w kuchni pieprz...
Skład: 100% rock cukier
Kraj pochodzenia: Wietnam
Naukowa nazwa cukru kamiennego to sacharoza. Podobnie jak cukier granulowany, cukier kamienny wytwarzany jest z trzciny cukrowej, buraków cukrowych, jaggery...
Jest używany jako składnik do gotowania, do przygotowywania napojów, jako powszechna przyprawa w gotowaniu np.: pieczenie ciast, cukierków,...
Masa netto: 500 g
Skład: anyż, cynamon, goździk, owoce kopru włoskiego, pieprz biały
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Pieprz seczuański to niewielkie, suszone owoce, które wbrew pozorom nie są spokrewnione z popularnym pieprzem czarnym. Jest bardziej aromatyczny i ma cytrynowy posmak oraz jest mniej piekący w smaku. Stanowi popularną chińską przyprawę, szczególnie często stosowaną w regionie Seuczan (stąd jego nazwa) w połączeniu z anyżem i imbirem.
Masa netto: 200g
Skład: 100% cukier palmowy
Opis: Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i...
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.