Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.
Anyż to roślina o mocnym, korzennym aromacie oraz smaku, często mylonym z koprem czy pietruszką. W gastronomii anyż stosowany jest jedynie w formie zasuszonej, jako przyprawa do różnego rodzaju potraw mięsnych, słodkich wypieków, czy gotowanych warzyw. Podstawa zupy Pho. Od wieków również ceniony jest za swoje właściwości lecznicze - pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, oddechowy, pomaga w różnego rodzaju infekcjach oraz jest powszechnie stosowany w dermatologii.
Skład: Kwiat anyżu 100%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania, zalecamy przesypać zawartość do słoika lub pojemnika z wieczkiem.
Certyfikacja: Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki, zupy miso
Skład: ryż kleisty 36%, grzyby kropidlak koij (aspergillus oryzae) 6.3%, woda 28.1%, cukier 16%, alkohol 13.6%.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym...
Masa netto: 10 g
Skład: badian właściwy, goździk, kardamon, cynamon, biedrzeniec anyż, sól
Opis: Chińska przyprawa 5 smaków jest popularną mieszanką przypraw, mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu, słonemu i słodkiemu. Mieszanka ta jest wysoce aromatyczna o wyrafinowanym zapachu i smaku. Stosowana jest do...
Masa netto: 227 g
Skład: Papryka zielona cała, woda, sól, konserwant E211, E233. Zawiera siarczan sodu.
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Bardzo ostre zielone papryczki chili w zalewie, popularny składnik azjatyckich potraw. Rewelacyjny zamiennik świeżego chili.
Przepisy i zastosowanie:
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu....
Cebula smażona to wyrób, do którego bardzo starannie dobieramy składniki. Warzywa przeznaczone do obróbki są dokładnie sprawdzane pod kątem świeżości, a wszelkie uszkodzenia na ich powierzchni od razu dyskwalifikują surowiec. Jędrne, soczyste cebule nadają się do smażenia idealnie, stanowią także gwarancję zachowania określonego aromatu i smaku po usmażeniu.
Jednostka Miary: KILOGRAM
Masa netto: 500g
Skład: papryka drobno mielona
Opis: Papryka jest cenioną przyprawą kuchni całego świata. Ma aromatyczny zapach oraz smak: ostry i piekący lub słodki i łagodny
Masa netto: 500 g
Skład: papryka cała suszona 7-9 cm
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Suszona papryka chili. Idealna przyprawa do rożnego rodzaju dań, nadająca potrawom wyrazistej ostrości.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj elastycznego miodu wytworzonego z zarodków wszystkich rodzajów ziaren (ziarna ryżu są moczone do kiełkowania, a następnie rozdzierane, mielone i mieszane z lepkim ryżem, inkubowane przez 1 dzień, następnie tłoczone w celu wydobycia wody i gotowane do zagęszczenia). Maltoza jest elastyczna, nie ciągnąca się, o słodkim smaku, ciemnożółta, pachnąca...
Zielony pieprz otrzymywany jest z niedojrzałych owoców pieprzu czarnego. Marynowany posiada ostry, ale jednocześnie odświeżający, unikalny smak. Dodawany w całości do potraw, szczególnie sosów ziołowych, pasztetów czy marynat.
Masa netto: 390 g
Skład: młody pieprz, cukier, sól, ocet, woda, E202.
Sposób przechowywania: Produkt trzymać w suchym i...
Cebula wietnamska drobna, bardzo pachnąca, suszona w plastrach; Dzięki nieograniczonym możliwościom gotowania, jego smak i aromat idealnie komponują się z niemal każdym daniem. Składniki: cebula suszona, pokrojona Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu zalecamy przelanie do słoika lub pojemnika z pokrywką....
Masa netto: 30g
Skład: Kiminu, koriander, pieprz, cynamon, kardamon
Opis: Kminek jest nie tylko bardzo popularną przyprawą w kuchniach całego świata, ale też posiada szereg właściwości leczniczych. Łagodzi wzdęcia, kolki, bóle podbrzusza, działa moczopędnie oraz wykrztuśnie. Smak i aromat kminku jest bardzo charakterystyczny- nie można go pomylić z żadną...
Masa netto: 10g/torebkax50/pudełko
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych...
Baza z zupy tamaryndowej ma cudownie kwaśny smak zaczerpnięty ze świeżej i dobrze dobranej tamaryndowca. Każda tamarynda została starannie i starannie wybrana z drzewa, aby zapewnić smak, który zna i kocha Twoja rodzina! Przyprawa Por Kwan do Bazy Zupy Tamaryndowej to dobry sposób na rozpoczęcie dnia. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu; wystarczy dodać...
Musi mieć, jeśli chcesz zrobić swój własny sos Pad Thai.
Często używany jako środek zakwaszający w kuchni tajskiej.
Składniki: Tamarynda 100%.
Produkt z Tajlandii
Masa netto: 10g/torebka
Składniki: mąka kukurydziana, pieprz, kurkuma longa
Produkt zawiera alergeny:
Opis: Curry to mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw takich jak kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki , kminek, cynamon, imbir i sól. Jest to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych przypraw na...
Masa netto: 150 g
Skład: tamarynd 100%
- Produkt nie zawiera Glutaminianu Sodu
Opis: Sprasowane owoce z drzewa tamaryndowca, o słodko- kwaśnym smaku. Idealnie komponuje się z potrawami mięsnymi i strączkowymi. Jest bardzo cennym owocem w kulturze tajskiej.
Przepis i zastosowanie: zobacz przepisy
Sposób przechowywanie: Produkt należy przechowywać w...
Nie ma wątpliwości, że nasz MSG zapewnia potężny cios, jeśli chodzi o dodawanie smaku i podnoszenie poziomu przepyszności umami Twoich potraw. AJINORIKI MSG (M) SDN BHD produkuje MSG, który jest ściśle zgodny z międzynarodowymi specyfikacjami. Wybierz jedną z pięciu wysokiej jakości specyfikacji rozmiaru siatki; każdy z własnym opakowaniem, aby zaspokoić...
Anyż gwiaździsty jest używany głównie w kuchni wietnamskiej i chińskiej. Podobnie jak liście laurowe są używane w kuchni zachodniej, całe gwiazdy są używane do zaparzania zup, gulaszu i duszonych potraw. Anyż mielony jest dominującym składnikiem chińskiego proszku z pięcioma przyprawami. Jedną z najpopularniejszych właściwości farmakologicznych anyżu gwiazdkowatego jest zawartość kwasu szikimowego. Kwas szikimowy to związek o silnych właściwościach przeciwwirusowych. W rzeczywistości jest to jeden z głównych składników aktywnych Tamiflu, popularnego leku stosowanego w leczeniu grypy. Anyż gwiaździsty jest bogatym źródłem anetolu flawonoidowego. Ten związek jest odpowiedzialny za wyraźny smak przyprawy i zapewnia silne właściwości przeciwgrzybicze.