Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne.
Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Skład: cukier biały, woda, pasta sojowa, czosnek, słodkie ziemniaki, sól, karmel E150a, pasta sezamowa, mąka kukurydziana, chilli, kwas octowy E260
Informacja Alergenna:
Produkt zawiera alergeny: soja, sezam
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 226 kcal
Białko: 1,7 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 49 g
Tłuszcz: 1,2 g
w tym nasycone: 0,2 g
Sól: 6,9 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Masa netto: 4,5L
Skład: ekstrakt ostrygowy, cukier, sól, soja, mąka pszenna, mąka kukurydziana, konserwant (E211).
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica, ostrygi
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, sporządzany na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg, który jest popularnym dodatkiem dań kuchni Krajów Dalekiego...
Wykonany z soi niemodyfikowanej genetycznie i w 100% naturalnie warzony przy użyciu tradycyjnej japońskiej technologii, bezglutenowy sos sojowy Megachef może zagwarantować Ci lepszy smak i zdrowszy wybór.
Bezglutenowy sos sojowy Megachef bezglutenowy ma wyraźny podstawowy smak, który może wzmocnić smak ulubionej potrawy, czyniąc ją niezbędną w Twojej...
Sos sojowy SEN SOY – 1000 ml
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodzący z Japonii, dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszaniny soi, pszenicy, wody oraz soli.
Sos sojowy Sen Soy, naturalnie długo warzony, idealnie nadaje się do sushi oraz mięs, owoców morza, warzyw,...
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, sporządzany na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg, który jest popularnym dodatkiem dań kuchni Krajów Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla walory smakowe i zapachowe każdej potrawy. Stosowany jako marynata, sos do smażenia lub, czasami, jako baza do zup.
Certyfikat PGIS* dla...
Singapurska pasty Laksa (łagodna przyprawa) 60g firmy Asian Home Gourmet
Lokalny klasyk, ten „jedno danie” łączy w sobie przyprawy chińskie, malajskie i indyjskie, tworząc pełnowartościowy makaron kokosowy z curry
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Masa netto: 4,5 l
Skład: ekstrakt z anchois 77%, sól 20%, cukier 3%
Opis: Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Właściwości:...
Jednostka Miary: KARNISTER
Skład: Cukier, Woda, Chilli (25%), Sól, Czosnek, Modyfikowana skrobia kukurydziana, Regulator kwasowości (E260) - kwas octowy, Guma ksantanowa (E415).
Opis: Gotowy słodki sos chilli do kurczaka, z powodzeniem może być równiez użyty do warzyw czy tofu. Ma zastosowanie jako sos do przekąsek lub przyprawa do potraw.
Skład:...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ryżu lub ziaren pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości dań orientalnych. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Skład : ekstrakt z sardeli (anchois) 66%, sól, cukier.
Alergeny : mięczaki, ryby.
Producent...
Pachnąca aromatyczną tajską bazylią, ta przyprawa jest dodatkiem do szybkiego i prostego dania, ulubionego przez mieszkańców centrum Bangkoku. Czasami podaje się go na gorąco na ryżu gotowanym na parze z jajkiem sadzonym.
Wykonany jest z wyselekcjonowanych materiałów i procesów produkcyjnych, które zostały certyfikowane przez międzynarodowe standardy „GMP” i „HACCP”, i stają się doskonałym menu w jednej saszetce.
Składniki: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), wino (zawiera siarczyny), cukier, woda, ocet, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku
Produkt może zawierać alergeny: pszenica, soja
Opis: Sos Teriyaki bazuje na sosie sojowym, cukrze i przyprawach, takich jak anyż czy kminek, które nadają mu delikatny i intensywny smak i aromat oraz...
Opis: Sos sojowy odtłuszczony to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: woda 25.4%, odtłuszczona soja 25%, pszenica 25%, sól 18%, cukier 6.3%,...
Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Skład : Cukier, woda, czerwone chili , czosnek, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana,...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.