Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
Skład: 100% suszone owoce...
100% czysta woda kokosowa Chaokoh to cudownie orzeźwiający napój, który nie zawiera dodatków wzmacniaczy smaku, barwników, syntetycznych witamin czy cukru. Pyszny w smaku, ten naturalnie aromatyzowany napój. Gwarantuje ugaszenie pragnienia i nawodnienie. Woda kokosowa jest doskonałym źródłem potasu, magnezu, przeciwutleniaczy, wapnia, witaminy C i...
Woda kokosowa, która nawilża to, co naturalne, jest również dostępna w dużym formacie, zawsze praktyczna, aby nawodnić Cię po osiągnięciach sportowych.
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku, jest najwyższej jakości, niezwykle aromatycznym ryżem długoziarnistym, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
Makaron syczuański, makaron z Lanzhou, smażony makaron z sosem sojowym po pekińsku... to słynne chińskie dania z makaronu „Pierwszy chiński makaron” – Lanzhou Beef Noodles: bogaty czerwony olej chili, dużo kolendry i szalotki, tarta wołowina, kilka plasterków rzodkiewki, klarowny, aromatyczny rosół i ręcznie robiony makaron do żucia.
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.
Skład: cukier biały, woda, pasta sojowa, czosnek, słodkie ziemniaki, sól, karmel E150a, pasta sezamowa, mąka kukurydziana, chilli, kwas octowy E260
Informacja Alergenna:
Produkt zawiera alergeny: soja, sezam
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 226 kcal
Białko: 1,7 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 49 g
Tłuszcz: 1,2 g
w tym nasycone: 0,2 g
Sól: 6,9 g
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych z poza UE dopuszczonych do obrotu.
Singapurska pasty Laksa (łagodna przyprawa) 60g firmy Asian Home Gourmet
Lokalny klasyk, ten „jedno danie” łączy w sobie przyprawy chińskie, malajskie i indyjskie, tworząc pełnowartościowy makaron kokosowy z curry
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ryżu lub ziaren pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości dań orientalnych. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Wykonany jest z wyselekcjonowanych materiałów i procesów produkcyjnych, które zostały certyfikowane przez międzynarodowe standardy „GMP” i „HACCP”, i stają się doskonałym menu w jednej saszetce.
Sos na bazie chilli. Wariacje różnią się ilością papryczek i poszczególnymi składnikami. Najbardziej popularny w Polsce jest oelek – jasny, rzadki i ostry. Może być podstawą do tworzenia innych sambali lub jako składnik kuchni. Duże wiadro najlepsze dla gastronomii.
Tamarynda to bogate źródło pikantności. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane „tamarindus indica”.
Skład: sól, soja, mąka pszenna, cukier, woda
Informacja Alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: soja, pszenica
Opis: Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs,...
Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw kuchni orientalnej. Nadaje potrawom bogaty smak i aromat, służy m.in. jako marynata do mięs, dodatek do zup i sałatek.
Skład: cukier, soja, pszenica, sól, woda
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych...
Masa netto: 4,5 l
Skład: ekstrakt z anchois 77%, sól 20%, cukier 3%
Opis: Sos rybny zajmuje ważne miejsce w kuchni azjatyckiej. Używany jest do przyrządzania wielu sosów, służy jako przyprawa do pikantnych potraw, podnosząc ich walory smakowe i zapachowe. Idealny do ryb, mięsa i warzyw. Często służy jako "zastępstwo" dla popularnej soli.
Właściwości:...
Sos na bazie chilli. Wariacje różnią się ilością papryczek i poszczególnymi składnikami. Najbardziej popularny w Polsce jest oelek – jasny, rzadki i ostry. Może być podstawą do tworzenia innych sambali lub jako składnik kuchni. Duże wiadro najlepsze dla gastronomii.
Sos sojowy jasny Lee Kum Kee Premium jest wytwarzany z wyselekcjonowanych ziaren soi i mąki pszennej. Wytwarzana jest metodą naturalną i tradycyjną, co nadaje jej bogaty smak soi i aromat, który delikatnie podkreśli smak każdej potrawy.
Sos sojowy Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce służy do doprawiania i wzmacniania smaku każdego dania, do marynowania,...
Skład: woda, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, wzmacniacz smaku E621, ekstrakt ostrygowy 3%, mąka pszenna, barwnik E150c
Opis: Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, wytwarzany na bazie gotowanego ekstraktu z ostryg, który jest popularnym dodatkiem do kuchni Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla smak i aromat każdej...
Sempio Sos Sojowy Jin S 15L
Sos sojowy Sempio od 1966 roku prezentuje sos sojowy o głębokim i bogatym smaku.
Smakuje pikantnie i ma charakterystyczny smak umami, odpowiedni do potraw z dużą ilością słonego sosu sojowego, takich jak pikle, które mają całkowitą zawartość azotu co najmniej 1,0%.
Znajdź solony sos sojowy, który dodaje smaku potrawom o...
Sos sojowy Kikkoman - 20L
Opis: Sos sojowy Kikkoman jest znany i używany od wieków w Japonii jako dodatek do potraw. Sos sojowy Kikkoman jest jak dobre wino naturalnie warzony i fermentowany. Ta rudobrązowa aromatyczna przyprawa może być stosowana do gotowania, a także dodawana do już gotowych dań. Świetnie się komponuje z sushi, owocami morza, mięsem i...
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodzący z Japonii, dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszaniny soi, pszenicy, wody oraz soli.
Sos sojowy Sen Soy, naturalnie długo warzony, idealnie nadaje się do sushi oraz mięs, owoców morza, warzyw, makaronów i ryżu. Sos sojowy Sen Soy...
Opis: Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodząca z Japonii dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszanki soi, pszenicy, wody i soli.
Sos sojowy jest używany jako sos bazowy lub przyprawa, aby nadać potrawie słony smak. Na stole często umieszczane są butelki z sosem sojowym do...
Jednostka miary: KARNISTER
Skład: Woda, sól, barwnik karmelowy, cukier, soja, pszenica. Zawiera soję, pszenicę.
Opis: Sos sojowy to sfermentowany sos z ziaren soi, prażonego ryżu lub ziaren pszenicy, wody i soli. Jest głównym składnikiem większości potraw
Z naturalnie warzonego sosu sojowego. Jego bogaty smak soi i pełny kolor delikatnie podkreślą smak...
Sos Hoisin sporządzany jest na bazie soi i przypraw. Jego słodko-pikantny smak, wyraźny aromat i ciemno-brązowy kolor sprawiają, że sos ten jest niezbędnym dodatkiem do wielu potraw kuchni Dalekiego Wschodu, np. kaczki po pekińsku. Podkreśla smak i aromat smażonych dań mięsnych, pieczonych ryb oraz owoców morza.