Opis: Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Pochodząca z Japonii dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka. Powstaje w procesie fermentacji mieszanki soi, pszenicy, wody i soli.
Sos sojowy jest używany jako sos bazowy lub przyprawa, aby nadać potrawie słony smak. Na stole często umieszczane są butelki z sosem sojowym do aromatyzowania potrawy. Sos sojowy jest głównym składnikiem wielu popularnych na świecie sosów do marynowania i maczania.
Składniki: woda, sól, soja, pszenica, zawiera alkohol.
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu!
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu.
Orzecznictwo:
Certyfikat PGIS * dla towarów importowanych spoza UE i dopuszczonych do obrotu.
* PGIS - Państwowa Graniczna Inspekcja Sanitarna
Najwyższa jakość
oferujemy sprawdzone produkty
Wygodne i bezpieczne płatności
Przelew, Przelewy24, Pobranie
Rożne formy dostawy
InPost Paczkomaty, InPost Kurier, DPD