Składniki: Pasta z czerwonych papryczek 65% (syrop kukurydziany, mąka pszenna, pszenica, czerwone papryczki w proszku, sól), wysokofruktozowy syrop kukurydziany 13%, ocet 11%, cukier 4%, sól 1%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,8%, woda 0,5%, koncentrat soku cytrynowego 0,5%, sezam 0,2%
Opis:
Gochu po koreańsku oznacza chili, jang oznacza pastę ze sfermentowanej fasoli lub sos sojowy.
Ten niesamowity czerwony sos chili jest podstawą słodkich i pikantnych smaków kuchni koreańskiej i nadaje pikantnego smaku tak słynnym potrawom, jak grillowane mięso, bibimbap, zupa budae-jjigae i smażony ryż z kurczaka.
Bibimbap - koreański ryż mieszany to jedno z popularnych dań, które możemy zobaczyć we wszystkich koreańskich restauracjach. Bibimbap to połączenie prostych składników, takich jak ryż, warzywa oraz mięso i jajka. W szczególności składniki użyte do przygotowania tego dania z ryżu mieszanego są niezwykle różnorodne.
Bibimbap wołowy: mielona lub mielona wołowina, dopraw solą i pieprzem i smaż; Rozdrobnione warzywa w misce, pięknie udekorowane; dodaj sos bimibimbap.
Możesz zastąpić wołowinę tuńczykiem, sercówkami, ikrą rybną, rzodkiewką... lub po prostu sosem rybnym, aby mieć różne dania bimbibap.
Pikantny gochujang powoli staje się pikantny - jeśli jest właściwie stosowany, nigdy nie dociera do ust, ale tworzy surrealistyczny rezonans z otaczającymi smakami. Oczywiście czasami fajnie jest jeść, aż spalisz sobie język.
Sos Gochujang chili dotyka wielu smaków jednocześnie, pikantny, ale też słodki i pikantny z nutą słodyczy umami pod spodem, zwanym po koreańsku gamchilmat.
Certyfikacja:
Certyfikat PGIS* dla towarów importowanych poza UE dopuszczone do obrotu
* PGIS- Państwowy Graniczny Inspektorat Sanitarny